Liviu Vasilescu a fost numit miercuri de premierul Dăncilă în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, potrivit unei decizii care a fost publicată în Monitorul Oficial. Chestorul Liviu Vasilescu a condus Direcția de Operațiuni Speciale (DOS) din Poliția Română până în aprilie 2018, când a fost schimbat din funcție și mutat la Direcția de Arme și Muniții, ”cu acordul său”.

Liviu VasilescuFoto: Agerpres

IGPR preciza că Vasilescu ”a preluat, cu acordul său”, funcția de director al Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Potrivit unor surse judiciare citate atunci de G4Media, Direcția de Operațiuni Speciale era una dintre instituțiile cheie cu care lucra DNA, după ce Curtea Constituțională a decis să scoată SRI din anchetele penale.

Sub conducerea lui Liviu Vasilescu, informațiile despre filaje și interceptările realizate de această Direcție nu au ajuns la politicieni. Asta ar fi fost tocmai miza schimbării, pentru că Liviu Dragnea ar fi vrut să dețină control asupra acestei structuri din Poliția Română care se află în relație cu DNA.

Funcția de șef al Poliției Române a devenit vacantă după ce Ioan Buda a fost demis de ministrul de Interne de la acel moment, Nicolae Moga, în urma cazului Caracal.