Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a anunțat vineri seară că îi va demite pe șeful Poliției Române, Ioan Buda, și pe prefectul de Olt, Petre Silviu Neacșu, ca urmare a cazului de la Caracal. Decizia a fost anunțată la scurt timp după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut acest lucru.

Nicolae MogaFoto: Agerpres

Ministrul a precizat că locul lui Ioan Buda la șefia Poliției Române va fi luat de adjunctul acestuia, Florian Dragnea.

„Am propus demiterea șefului Poliției Române și a prefectului județului Olt. Domnul Dragnea, locțiitorul inspectorului general îl va înlocui imediat pe domnul Buda. Din ce pot să vă spun, lucrurile nu au fost așa cum au trebuit să fie. A trebuit să luăm aceste măsuri, nu pot să mă bag eu în ancheta procurorului, a Ministerului Public, și și eu nu plec de aici până nu finalizăm ancheta. E o anchetă complexă și toate rezultatele vor fi puse la dispoziție, sunt de 48 de ore ministru, atât timp cât sunt ministru voi avea grijă ca așa ceva să nu se mai întâmple”, a declarat ministrul de Interne, Nicolae Moga.

„Am adus aici cei mai buni specialiști, am adus forțe de la Corpul de control, am dispus această anchetă, dar vreau să vă asigur cu toată convingerea că sunt aici până la finalizarea anchetei, să mă asigur că toate lucrurile se vor desfășura într-un mod corect. (...) Concluzii nu pot să spun. Aici lucrurile nu au o cale de întoarcere. V-am spus de când mi-am început mandatul că nu voi tolera niciodată ca lucrătorii din Poliția Română, cei care nu-și fac datoria, să rămână”, a mai spus ministrul de Interne, potrivit antena3.ro.

Întrebat de ce l-a demis pe șeful Poliției din Caracal dacă nu a ajuns încă la vreo concluzie, Moga a spus că „Trebuie să luăm măsuri drastice. Trebuie să plătească într-un fel sau altul. Și eu sunt cel care pot să plătesc când există un eveniment ca acesta”.