Un guvern cu 19 ministere, din care câte patru să fie pentru ALDE și Pro România, iar PSD să renunțe la două ministere, propunerile fiind Transporturile, Dezvoltarea, Sănătatea sau Educația. Acesta sunt variantele discutate, potrivit deputatului și purtătorului de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deputatul și purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, că partidul său a propus PSD ca din cei 19 miniştri, patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România.

"Fireşte, unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp, am făcut şi o clasificare a ministerelor, nu în funcţie de importanţă pentru că nu toate au aceeaşi importanţă, dar funcţie de specific, unele au o pondere mai mare din perspectiva proiectelor derulate, altele au pondere mai mare în privinţa imaginii şi a relaţionării cu mediul internaţional şi societatea civilă”, a spus Vosganian, citat de Mediafax.

Vosganian a dat exemple de ministere care aparțin PSD și la care social-democrații ar trebui să renunțe - Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale. Liderul ALDE spune că "e limpede" că PSD nu mai are în acest moment capacitatea managerială de a gestiona în integralitate ministerele importante în privința investiţiilor şi politicilor sociale, tot aşa cum PSD ar trebui să renunțe la unul din ministerele Educaţiei şi Sănătății. "Ăsta este un lucru peste care noi nu putem trece”, a mai spus Varujan Vosganian.

CITEȘTE ȘI:Culisele negocierilor ALDE-PRO România. Ce urmărește Tăriceanu și ce planuri are Viorica Dăncilă