Guvernul va da o ordonanță de urgență care să prevadă închisoare pe viață pentru criminali, violatori și pedofili, a anunțat joi seară premierul Viorica Dăncilă.

Viorica DancilaFoto: Agerpres

"Vă mai promit un lucru: am spus că vreau sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili. Voi da o ordonanță de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranță pentru lipsa de umanitate și lipsa de respect față de cetățean", a declarat Dăncilă, într-o conferință de presă susținută împreună cu ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor.

„Am zero toleranță pentru greșeli. Eu nu pot să accept ca în mandatul meu de premier românii să se teamă”, a adăugat ea.

Inițial, Viorica Dăncilă anunțase că și-ar dori un referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, un anunț făcut în contextul cazului de la Caracal.

„Analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, a precizat premierul, sâmbătă, 27 iulie, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria.

Potrivit legii însă, doar președintele poate convoca referendumul.