Un cioban din judeţul Hunedoara a sunat, miercuri, de cinci ori la 112 și a anunțat că a fost răpit de persoane necunoscute, fiind legat la ochi şi dus cu o maşină spre punctul de frontieră de la Nădlac. Anchetatorii au stabilit că este o nouă alarmă falsă, iar bărbatul este cercetat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atunci când a sunat la 112, bărbatul şi-a declinat o identitate falsă şi a spus că a fost luat cu forța de pe o stradă din municipiul Hunedoara.

"Imediat, s-au declanşat activităţi specifice în astfel de cazuri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Biroului de Analiză a Informaţiilor Hunedoara reuşind, în urma cercetărilor, să identifice apelantul în scurt timp. Acesta este un bărbat de 44 de ani, din comuna Bucureşci, care a fost dus la sediul Poliției Hunedoara pentru audieri", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, Bogdan Niţu, citat de Agerpres.

Bărbatul a fost localizat pe un deal din apropierea Devei, unde se afla cu oile. El a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice şi că a fost o alarmă falsă.

Este al doilea caz de apeluri false din ultimele zile cu care se confruntă poliţiştii din Hunedoara. Luni seară, un adolescent în vârstă de 16 ani din orașul Brad din județul Hunedoara a anunțat la 112 că a fost răpit și dus într-o pădure. Peste 120 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru căutări, iar când băiatul a fost găsit s-a descoperit că apelul fusese fals, au anunțat marți reprezentanții Poliției Județene Hunedoara.