Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, reacționează la anunțul Călin Popescu Tăriceanu privind o alianță politică ALDE - Pro România, el spunând, la Digi 24, că "nu este cazul să se exagereze" legat de semnificația și efectele acestei decizii. În prima fază, Buzatu a spus că este fake news.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

În primă fază, Buzatu a spus că "presa este plină de noutăți care nu țin mai mult de 5 secunde și care se dovedesc știri false".

În momentul în care i s-a atras atenția că este un anunț oficial al liderului ALDE, Dumitru Buzatu a spus că nu a văzut mesajul și că "PSD își va exprima o poziție". "PSD își va exprima o poziție, dar nu e cazul să exagerăm foarte mult, pentru că mai pot fi făcute numeroase încercări de a constitui a cincea, a șasea alianță".

Întrebat despre posibilitatea ca ALDE să iasă de la guvernare, Buzatu a răspuns: "Eu cred că nu va însemna ieșirea de la guvernare. Nu văd ce ar obține un partid dintr-o asemenea alianță. (...) Trebuie întrebați mai amănunțit cei care au făcut aceste discuții".

De asemenea, întrebat despre o eventuală intrare la guvernare a Pro România, Buzatu a spus că "deocamdată nu s-a produs nicio intrare, iar PSD joacă un rol în această ecuație".

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, pe Facebook, o alianță politică cu Pro România, condusă de Victor Ponta. ​

Anunțul lui Tăriceanu vine în contextul unei relații tensionate cu PSD, lideri ai ALDE invocând chiar posibilitatea ieșirii de la guvernare, mutare însă neformalizată până în acest moment.