Anchetatorii au revenit, duminică, pentru a treia zi la rând, la casa lui Gheorghe Dincă, de unde sâmbătă au fost ridicate noi fragmente osoase și probe biologice. De asemenea, cu o zi în urmă procurorii și polițiștii au căutat fără rezultat telefonul mobil al Luizei, pe care Dincă a susținut că l-a aruncat într-un lan de floarea-soarelui.

Gheorghe DincaFoto: Agerpres

UPDATE 13.50 Hainele ridicate, duminică, de pe câmpul situat între Caracal și Craiova nu sunt ale Luizei, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

În urma primelor analize, anchetatorii au stabilit că hainele pe care le-a găsit o femeie în apropierea lanului de floarea-soarelui dintre Caracal și Craiova, unde a fost căutat telefonul Luizei, nu aparțin fetei de 18 ani, din Dioști, despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o. Cu toate acestea, hainele, respectiv o pereche de blugi și una de pantaloni scurți de damă, vor fi expertizate în continuare.

UPDATE 11.52 Anchetatorii verifică, duminică, podul casei lui Gheorghe Dincă, de unde au ridicat noi probe în anchetă, acestea urmând să fi expertizate. Este prima dată când echipele extinse intră în casa lui Dincă, până acum fiind verificată curtea.

Podul casei lui Gheorghe Dincă este verificat de echipe de polițiști din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Institutul Național de Criminalistică, precum și cu Serviciul Criminalistic din Poliția Capitalei, care participă la anchetă.

Din podul casei au fost ridicate noi probe care urmează să fie verificate, au declarat pentru Mediafax surse din anchetă.

UPDATE O femeie a sesizat Poliția că a găsit haine lângă locul unde a fost căutat telefonul Luizei

O femeie a sesizat, duminică, Poliția Caracal că a văzut haine de damă în apropierea locului unde s-au desfășurat cercetări pentru găsirea telefonului Luizei. Femeia a spus că a văzut blugi și pantaloni scurți.

Anchetatorii au mers, duminică, la locul indicat de femeia care a spus că a văzut haine aruncate în apropierea locului unde, sâmbătă, au avut loc verificări pentru a fi găsit telefonul Luizei.

"De o săptămână am văzut hainele astea aici. Veneam la șosea în fiecare zi să iau pe soțul meu și de aseară de când am văzut căutările până acolo m-am gândit. Sunt niște blugi de damă, blugi, pantaloni scurți”, a spus femeia, care a participat la ridicarea probelor, potrivit Mediafax.

Locul indicat este aproape de drumul spre Craiova, unde Dincă le-a spus anchetatorilor că a aruncat telefonul Luizei într-un lan de floarea-soarelui, la o distanță de aproape nouă kilometri de locuința sa. Probele au fost ridicate de anchetatori și urmează să fie expertizate.

Anchetatorii au încercat, la perchezițiile de sâmbătă făcute în casa lui Gheorghe Dincă, să găsească probe care să arate prezența fetei de 18 ani, Luiza, la locuința lui Dincă, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime. Ea a spus că au fost găsite 3 urme biologice, fără a preciza despre ce este vorba, iar la ultima audiere Dincă ar fi dat noi indicii.

Reprezentantul DIICOT a precizat, de asemenea, că la dosar au fost atașate cele două rapoarte ale expertizei antropologice și genetice realizate de Institutul de Medicină Legală. Raportul antropologic realizat pe fragmente de oase și dinți găsite în locuința lui Dincă arată că acestea aparțin unei fete cu vârsta între 15 și 17 ani, în timp ce constatările preliminare pentru profilul genetic sunt că, în proporție de peste 99,9%, acesta aparține unei singure persoane, respectiv Alexandrei.

"Din raportul de expertiză medico-legală antropologic, efectuat asupra fragmentelor oaselor și dinților, fragmentelor găsite la domiciliul inculpatului cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la data de 27 iulie 2019, s-a concluzionat că aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani, la data decesului. De asemenea, au sosit și constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare având ca obiect stabilirea profilului genetic al probelor ridicate cu ocazia cercetărilor la fața locului de la domiciliul inculpatului. Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparține victimei cu probabilitate de peste 99,9%”, a precizat Mihaela Porime.

Întrebată despre cele trei telefoane ale lui Gheorghe Dincă, reprezentantul DIICOT a spus că acestea au fost ridicate și urmează să fie expertizate informatic la București. De pe unul dintre telefoanele lui Gheorghe Dincă ar fi sunat și Alexandra, de trei ori, la 112, joi, 25 iulie, pentru a anunța că a fost răpită, sechestrată și violată.

Surse judicare au declarat pentru Mediafax că anchetatorii au găsit, sâmbătă, la domiciliul lui Gheorghe Dincă, urme biologice pe un calendar și pe o pereche de pantaloni.

Perchezițiile în casa în care Gheorghe Dincă susține că le-a ucis pe Alexandra și Luiza au fost reluate vineri de procurorii DIICOT, împreună cu experții criminaliști. După prima zi de căutări, anchetatorii au ridicat noi fragmente osoase și probe biologice, care urmează să fie analizate genetic și antropologic. Vineri, anchetatorii au găsit în parcul din Caracal cartela SIM și telefonul Alexandrei, după ce Gheorghe Dincă a indicat locul în care le-a aruncat.

DIICOT a anunțat oficial, sâmbătă, că în urma analizelor făcute de Institutul Național de Medicină Legală pe fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.