Deputatul PNL Adriana Săftoiu spune că tragedia de la Caracal nu ar fi avut loc dacă autoritățile nu se făceau că nu văd disparițiile, violența, rețeaua de trafic de persoane, iar toți cei care s-au făcut că nu văd sau că nu înțeleg sunt "complicii monstrului".

Adriana SaftoiuFoto: AGERPRES

"Toate nenorocirile din curtea aceea nu puteau avea loc dacă autoritățile nu se făceau că nu văd disparițiile, violența, rețeaua de trafic de prostituție. Monstrul acela a făcut toate nenorocirile pentru că dispariția unei fete nu îi deranja cu nimic pe cei care ar fi trebuit să acționeze. A găsit mediul potrivit pentru a face toate atrocitățile", a scris Săftoiu, pe Facebook.

Ea mai spune că toți cei care s-au făcut că nu văd, că nu înțeleg, că știu ei că a făcut fata ceva dacă a fost răpită, a dispărut cu "iubitul" și se întoarce ea, sunt "complicii monstrului", iar "demisia e prea puțin". "Mi-e teamă că o dată ce se declară "caz rezolvat" rețelele își vor vedea liniștite de drum".

De asemenea, deputatul PNL condamnă modul în care au fost anunțați părinții Alexandrei, prin telefon, că ADN-ul din oasele arse găsite în curtea lui Gheorghe Dincă aparțin fetei.

Vineri, Adriana Săftoiu a declarat la RFI că autorități ale statului sunt în complicitate cu rețele de trafic de persoane și nu a exclus ipoteza unei mușamalizări în cazul Caracal.

Alexandru Cumpănașu a anunțat, vineri seara, că familia Alexandrei a fost sunată de ministrul Justiției, Ana Birchall, care le-a transmis că ADN-ul din oasele găsite în butoi și analizate de INML este al fetei.

Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a dispărut, miercuri, 24 iulie, după ce a luat o mașină "la ocazie". În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani.

Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce joi Alexandra a sunat de trei ori la 112 pentru a-și anunța răpirea. Duminică, după ce inițial a negat că le cunoaște pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul, declara procurorul șef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza.