Autorități ale statului sunt în complicitate cu rețele de trafic de persoane, declară la RFI deputata PNL Adriana Săftoiu, care nu exclude ipoteza unei mușamalizări în cazul Caracal.

Adriana SaftoiuFoto: AGERPRES

”În primele zile, singurul lucru pe care-l făceau instituțiile statului, mai ales în acel moment, STS și MAI era să ne convingă că au acționat regulamentar. Amintiți-vă, foloseau expresia fără sincope. Totul era perfect. Și tot acest castel de nisip pe care au încercat să-l ridice s-a dărâmat în momentul în care au apărut public discuțiile, stenogramele convorbirii dintre Alexandra, operatoarea de la 112 și polițist”, a declarat Săftoiu.

Ea mai spune că dacă ancheta se va derula cu rigoare se va ajunge în zone care țin de rețelele de trafic de persoane:

”Tot ce se întâmplă până în ziua de astăzi ne arată că aceste instituții dau dovadă și de incompetență, dau dovadă și de o anumită mentalitate, dau dovadă chiar și de teamă, de teama că dacă vor continua în mod serios cu cazul Caracal, vor ajunge în locuri unde nu o să se simtă foarte mulți bine, adică mă refer direct la faptul că nu trebuie excluse rețelele de trafic de persoane și aici, ne place sau nu ne place, există o complicitate între autorități și aceste persoane, iar aceste lucruri se știau”.

Deputata PNL crede că autoritățile trag de timp în cazul Caracal: ”Eu aș vrea foarte mult să spun că am foarte multă încredere și cred că toate instituțiile statului vor să afle adevărul și să acționeze corect, rapid, eficient, dar dați-mi voie, tot ce se întâmplă în aceste cazuri ne arată că instituțiile statului mai degrabă trag de timp”.