Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, spune că va solicita o expertiză internațională a rămășițelor umane arse identificate în casa lui Gheorghe Dincă, după ce ministrul Justiției i-a anunțat pe părinții fetei de 15 ani că ADN-ul din oasele găsite în casa din Caracal este al fetei.

Alexandra 2Foto: Facebook Alexandru Cumpanasu

"Informarea Ministerului Justiției către familia mea nu mă face să cred deloc că Alexandra a fost arsă acolo și toate balivernele despre această situație. Voi ruga pe vărul meu să facem o expertiză internațională a rămășițelor din acel "butoi", a scris Cumpănașu pe Facebook.

El spune că nu poate contesta rezultatul IML, dar că nu crede nimic din "povestea construită în jur".

"Așteptăm și hârtiile de la IML să vedem la ce se referă exact analiza. Inelul și lănțișorul de argint au fost gasite netopite!!!!!!. Tot în acel recipient și arse în acelasi timp, la o temperatură uriașă. Când vărul meu le-a identificat acestea erau doar "afumate", dar întregi”, mai afirmă Alexandru Cumpănașu.

El mai spune că, până când va avea contraexpertiza internațională, trebuie acceptat testul de la INML, însă nu crede spusele lui Gheorghe Dincă, potrivit cărora ar fi ars trupul Alexandrei.

Ulterior, el a anunțat, tot printr-un mesaj pe Facebook, că părinții Alexandrei sunt de acord cu expertiza internațională: "Am vorbit cu părinții Alexandrei acum si au fost de acord să facem o expertiză internațională a rămășițelor presupuse a fi ale Alexandrei!. (...) Pentru liniștea sufletească a familiei și a tuturor și pentru aflarea adevărului".

Alexandru Cumpănașu a anunțat, vineri seara, că familia Alexandrei a fost sunată de ministrul Justiției, Ana Birchall, care le-a transmis că ADN-ul din oasele găsite în butoi și analizate de INML este al fetei. Rezultatul oficial al testelor ADN realizate la Institutul de Medicină Legală pe rămășițe umane arse descoperite în casa lui Dincă ar urma să fie făcut public luni.

Ancheta continuă sâmbătă, fiind analizată și posibilitatea de a exista mai multe victime, mai ales că Dincă a spus că a ucis-o și pe Luiza.

Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a dispărut miercuri, 24 iulie, după ce a luat o mașină "la ocazie". În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani.

Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce joi Alexandra a sunat de trei ori la 112 pentru a-și anunța răpirea.

Duminică, după ce inițial a negat că le cunoaște pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul, declara procurorul șef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza.