Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, spune că a cerut o analiză privind deficitul de încadrare în minister, susținând că în MAI este nevoie de sporirea numărului de angajați. De altfel, una dintre constatările MAI din raportul privind cazul Caracal este că operatorul Poliției Olt de la dispeceratul 112 îşi desfăşoară activitatea singur pe o tură de 24 ore, "ceea ce îi poate reduce capacitatea de a gestiona eficient diferitele situaţii de risc, indicate de potenţiale victime".

HotNews.roFoto: Hotnews

Fifor a declarat joi că a cerut o analiză privind deficitul de încadrare în cazul lucrătorilor din MAI, subliniind că este nevoie de sporirea numărului de angajați.

"Vrem să vedem care este deficitul de încadrare. Am cerut, de asemenea, pe înzestrare, pentru că sunt lucruri pe care trebuie să le analizez şi sper că pe biroul meu sunt deja aceste date, astfel încât să pot să fac această analiză. Dar cu siguranţă este nevoie de sporirea numărului de lucrători ai Ministerului de Interne. Cu siguranţă facem aceste discuţii şi cu şefii de arme, dar facem aceste discuţii şi cu sindicatele. Le-am promis celor din sindicate, la întâlnirea de ieri, că ne vom vedea şi săptămâna viitoare, pentru că trebuie să analizăm toate aceste lucruri. Şi, dacă am spus că intrăm într-o logică a normalităţii şi a reaşezării acestui minister, asta o să facem", a susținut ministrul interimar al Afacerilor Interne.

Referitor la informaţia din raportul MAI potrivit căreia adjunctul de la IPJ Olt şi-ar fi minţit şeful în legătură cu ora la care ar fi aflat despre dispariţia Alexandrei Măceşanu, Fifor a spus că acest lucru îl va stabili investigaţia făcută de DIICOT, iar concluziile raportului Corpului de control al ministrului "au fost deja transformate în decizii".

Deși joi, la ora 11.44, un polițist l-a informat pe adjunctul șefului IPJ Olt despre dispariția Alexandrei, acesta a preferat să participe la bilanțul unor poliții locale, cei doi adjuncți ai IPJ Olt ajungând în Caracal abia după ora 18.15. De asemenea, șeful demis al Poliției Olt a postat un mesaj pe whatsapp, pe grupul de comandă din care fac parte șefii inspectoratelor județene, adjuncții acestora și conducerea I.G.P.R., fără a-l informa însă direct pe șeful Poliției Române, potrivit Mediafax. Acestea sunt o parte din concluziile raportului Ministerului de Interne, care arată că operatorii 112, dar şi poliţiştii din teren, precum şi cei din conducerea IPJ Olt au încălcat numeroase proceduri. În același document se mai menționează că operatorul 112 de la Poliția Olt lucrează singur pe o tură de 24 de ore.