Alexandru Bogdan, avocatul din oficiu al bărbatului acuzat de uciderea celor două fete din Olt, a declarat, luni, pentru HotNews.ro, că la audierile de la DIICOT Dincă a descris în amănunt comiterea celor două fapte. Avocatul mai afirmă că familia lui Gheorghe Dincă - soția și cei 4 copii - s-a declarat șocată de ceea ce s-a întâmplat, susținând că acesta nu i-a agresat niciodată și că nu a fost violent cu ei și, chiar dacă nu locuiau împreună, țineau legătura zilnic.

DincaFoto: Hotnews

"Soția și copiii lui, 3 băieți și o fată, sunt oameni serioși, care muncesc și își văd de treabă. Mi-au spus și au spus și la audieri că niciun moment nu l-au bănuit că poate face așa ceva și că a fost o surpriză, un șoc pentru ei tot ce se întâmplă. Soția dânsului și copiii susțin asta și spun că informațiile că și-ar fi agresat familia nu sunt adevărate. Dânsa spune că a stat 42 de ani cu acest om, că nu a fost violent și că au reușit să realizeze patru copii, dintre care doi au studii superioare și toți sunt la casa lor. Spune că e o totală supriză ce se întâmplă", a declarat avocatul lui Gheorghe Dincă.

Apărătorul din oficiu al bărbatului de 66 de ani mai susține că soția lui Dincă a spus că, chiar dacă nu locuiau împreună, țineau zilnic legătura la telefon. "Nu sunt despărțiți, dar nu stau împreună. Doamna s-a întors de câteva luni în Italia și locuiește la fiica dânsei din Arad, după ce s-a pensionat, având grijă de nepoți. A spus că țineau legătura zilnic la telefon și că nu era nicio ruptură între inculpat și membrii familiei lui. Aceste informații apărute în spațiul public că a fost un soț agresiv au fost infirmate de familie. Au dat declarații și soția, și copiii", a adăugat avocatul.

El a mai spus că la audierile de duminică noapte Dincă "a descris cele două fapte așa cum au fost săvârșite".

Suspectul în cazul crimelor din Caracal, Gheorge Dincă, a recunoscut că a ucis-o pe fata de 15 ani joi, în jurul orei 12.00, imediat ce a surprins-o cu telefonul în mână și a precizat că i-a incinerat corpul, a declarat, duminică seară, procurorul Georgiana Hosu, adjunctul șefului DIICOT. Ea a spus că bărbatul a răpit-o pe fată în scopul exploatării sexuale, a sechestrat-o și a violat-o, iar Alexandra "nu a avut practic nicio șansă de a se apăra". Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod.