Dăncilă, după mesajul lui Iohannis: M-am așteptat să transmită măsuri clare, decenţă şi responsabilitate. Nu am auzit decât un discurs de campanie

de MH     HotNews.ro
Duminică, 28 iulie 2019, 22:09 Actualitate | Esenţial


Viorica Dancila
Foto: Captura video
Premierul Viorica Dăncilă reacționează după ieșirea publică a președintelui în cazul tragediei de la Caracal, ea susținând că se aștepta ca Iohannis să transmită nişte măsuri clare, "decenţă, asumare şi responsabilitate, respect pentru nenorocirea unor familii", însă nu a auzit "decât un discurs de campanie". "Domnul Iohannis a apărut târziu şi a vorbit degeaba".

"M-am aşteptat în această seară la o declaraţie a domnului Iohannis prin care să ne transmită nişte măsuri clare. M-am aşteptat să ne convoace mâine în CSAT, să urgentăm analiza şi deciziile care se impun. M-am aşteptat la o poziţie fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri şi dumneavoastră nu puteţi, domnule preşedinte? M-am aşteptat la decenţă, la asumare şi la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declaraţie marcată de oportunism, plină de sincope şi total lipsită de empatie", a scris Dăncilă pe Facebook.

Ea îl acuză pe preşedintele Iohannis că nu a înţeles gravitatea situaţiei şi că miza este mai mare decât "persoana dumnealui şi mandatul pe care şi-l doreşte cu atâta ardoare" şi susține că Guvernul "va continua să îşi facă treaba, să ia măsuri şi să implementeze deciziile" promise oamenilor.

"Domnul Iohannis a apărut târziu şi a vorbit degeaba. Nu a înţeles gravitatea situaţiei, nu a înţeles că suntem datori faţă de familiile tinerelor care şi-au pierdut viaţa şi a tuturor părinţilor din ţara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înţeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui şi mandatul pe care şi-l doreşte cu atâta ardoare. Guvernul pe care îl conduc va continua să îşi facă treaba, să ia măsuri şi să implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. Cu sau fără sprijinul domnului Iohannis, din partea căruia, din nefericire, e clar că nu putem aştepta prea multe", concluzionează şeful Guvernului.

Într-un alt mesaj transmis duminică, Dăncilă i-a cerut lui Iohannis să convoace de urgenţă şedinţa CSAT pentru luni, nu marţi, şi "să îşi asume o analiză la sânge în CSAT referitoare la STS, precum şi demiterea directorului STS": ''Înţeleg că urmează şi domnul Iohannis să aibă o declaraţie publică. Îi propun următoarele: să convoace de urgenţă şedinţa CSAT mâine - şi nu marţi, cum era programat - întrucât avem deja o bază clară de discuţie rezultată din şedinţa de astăzi şi nu există absolut niciun motiv să pierdem timpul; să îşi asume că va face o analiză la sânge în CSAT referitoare la STS. Cred, de asemenea, că este necesar să ia o decizie privind demiterea şefului STS, pentru că aşa am procedat la MAI şi aşa trebuie procedat şi în cazul celorlalte instituţii. În astfel de situaţii nu avem voie să ezităm''.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, duminică, majorităţii PSD-ALDE abrogarea modificărilor aduse în ultimii doi ani legilor justiţiei şi codurilor penale.

"Cer Guvernului să ia măsuri acum pentru că are pârghii, dacă mai are o minimă decenţă, şi le mai cer ceva celor de la PSD şi ALDE: abrogarea modificărilor legislative din ultimii doi ani aduse legilor justiţiei şi codurilor penale. Este un pas obligatoriu pe care nu îl mai cerem doar noi, Comisia de la Veneţia şi toate vocile competente din sistemul de justiţie, îl cer românii afectaţi de efectele cumplite ale incompetenţei şi corupţiei PSD. Dacă nu o va face acest Guvern, vă promit că voi strânge o nouă majoritate după alegeri care va face asta şi care nu se va opri la acest lucru şi se va ocupa de întărirea statului pentru ca drepturile românilor să poată fi protejate şi garantate cu adevărat. Românii cinstiţi muncesc din greu, plătesc taxe multe şi aşteaptă să fie respectaţi şi protejaţi la ei acasă, aşa cum este protejat şi respectat orice cetăţean european. Statul român poate face asta dacă este eliberat de incompetenţă, de clientelism, de corupţie şi de aroganţă!", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

De asemenea, preşedintele a respins abordarea politicianistă propusă de Guvern referitoare la problemele identificate în instituţiile de ordine şi siguranţă publică în urma cazului de la Caracal, el adăugând că o linie directoare a actualei majorităţi a fost "călcarea în picioare" a legilor justiţiei, a codurilor penale şi a acestor instituţii.

Şeful statului a spus că una din liniile directoare ale majorităţii parlamentare a fost "călcarea în picioare a legilor justiţiei, a codurilor, a instituţiilor responsabile de siguranţa cetăţeanului".

"Am auzit apelurile doamnei premier de a nu politiza această situaţie. Ar fi un îndemn onest doar dacă ar veni de la oameni oneşti, care caută deschis şi sincer soluţii pentru rezolvarea situaţiei. Atunci când vine de la cei care au masacrat legi, au dat afară oameni competenţi pentru a-şi numi apropiaţii în funcţii, au scăzut pedepsele unor infractori şi au vrut să îşi subordoneze politic toată justiţia pentru a scăpa de răspundere, atunci când aceşti oameni vorbesc despre referendumuri legate de justiţie, atunci când fac apeluri ca şi când nu au avut nicio legătură cu această temă, ei nu mai au nicio credibilitate, iar îndemnurile lor nu au nicio valoare! Politizarea Ministerului Afacerilor Interne este, din păcate, o realitate în România anului 2019!", a afirmat Iohannis.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


6661 vizualizari

 • +28 (32 voturi)    
  Vita tot vita (Duminică, 28 iulie 2019, 22:28)

  Soljenitin [utilizator]

  Ea astepta sa ii dea si ei cineva o hartie de pe care sa citeasca, la asta se astepta de la iohannis. :-)
  • +16 (16 voturi)    
   Întrebare pentru coana Veorique (Luni, 29 iulie 2019, 9:02)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   Cine este șeful guvernului, prim-ministrul sau președintele? Cine a ciumpăvit din puterile prezidențiale, transformând neconstituțional România din republică semiprezidențială în una parlamentară(condusă de un parlament de penali care favorizează masiv fărădelegea?)...
   Întreb și eu pentru un prieten....
 • +28 (32 voturi)    
  Pavianul nu-i zdravăn la bibilică. (Duminică, 28 iulie 2019, 22:35)

  Raoke [utilizator]

  Păi, în clipa de față, președintele României a ajuns să fie mai mult de decor. El este la guvernare? El poate să anuleze toate legile date de pizidea în favoarea criminalilor, violatorilor, escrocilor, hoților și a altor scursuri ale societății?
  • +11 (11 voturi)    
   poate-i (Luni, 29 iulie 2019, 9:26)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Raoke

   traduce cineva că funcția de prim ministru este aia executivă. Că ea, vasilica, este cea care trebuie să propună măsuri, nu președintele, căruia tot pesedacii i-au tăiat din atribuții până la al aduce doar la o funcție de reprezentativitate.
 • +27 (31 voturi)    
  mai taci (Duminică, 28 iulie 2019, 23:27)

  vidra [utilizator]

  tipa asta devine tot mai nesimtita pe zi ce trece, scapata din lantul lui dragnea se catara pe orice tragedie, doar doar are ceva de castigat. insa romanii nu uita ca tot ea latra la Bruxelles ca legile justitiei sunt bune, si ca e bine sa eliberam infractori.
 • +21 (25 voturi)    
  Las’ ca apareti voi devreme, bre (Duminică, 28 iulie 2019, 23:28)

  fat.cat [utilizator]

  Si profitati de orice ocazie. Am vazut toti ce rapid v-ati miscat cu legile justitiei. Devreme, din 2017 ati inceput. N-avea cine sa va ia fata. Culegem roadele azi.
 • +23 (25 voturi)    
  Bai nesimtito!!! (Luni, 29 iulie 2019, 0:02)

  Task Damager [utilizator]

  Nu sub conducerea ta ati facut legile justitiei praf?! Cum naiba mai ai tupeu sa apari si sa debitezi asa ceva????
  Incredibil!!
 • +20 (20 voturi)    
  ciuma roșie (Luni, 29 iulie 2019, 2:54)

  maiorulmura [utilizator]

  Tovarășa Veorica, dați de îndată ordonanță de urgență pentru modificarea legilor justiției în scopul reinstaurării protocoalelor cu parchetele și instanțele. Dacă avea SRI voie, găsea locația la milimetru după cum a demonstrat în Apuseni.
 • +13 (13 voturi)    
  i se pare (Luni, 29 iulie 2019, 7:46)

  g01an [utilizator]

  evident ca are impresia ca subiectul asta este unul de campanie cand prioritatea lor a fost sa le distruga. un om normal la cap ar fi trebuit sa inteleaga ca nu aveau voie sa faca praf legile respective si acum isi asumau corectarea modificarilor cu pricina. nu este nicio surpriza ca nu vor sa faca asta, nici declarativ, nici in practica.

  dar a avut o oportunitatea sa ne arate ca presedintele nu are dreptate si a ales sa ne arate in schimb ca presedintele a fost un limbaj mult prea bland.
 • +8 (8 voturi)    
  Mda (Luni, 29 iulie 2019, 8:45)

  TheFaime [utilizator]

  Madame Veorika, sub obladuirea guvernarii tale si a psd-ului au avut loc #colectiv, 10august, infectii nozocomiale, hexi-pharma, samd...deci te rog, MUCLES! I-ati chiloti curati si valea din Romania. Tu si acolitii aia ai tai!
 • +4 (4 voturi)    
  are tupeu (Luni, 29 iulie 2019, 9:17)

  liviu_ [utilizator]

  pavianul moo

  asta dupa ce dancila a spus despre un referendum INUTIL si probabil ilegal pe care il puteau face prin lege

  si sa nu uitam ca NU AU RETRAS CODUL PENAL !!! ala care a fost modificat DOAR in favoarea infractorului!
 • +5 (5 voturi)    
  Lui Viorika îi lipsește Liviu(Dragnea) (Luni, 29 iulie 2019, 9:40)

  asavreau [utilizator]

  Dacă era Liiviu îi dădea un șut în cur lui Viorika și știa Viorika ce să facă.Cucoana nu pricepe decât de frică.Ești prim ministru Viorikă.Tu trebuie să faci.Abrogă modificările la legi și codurile penale.Tu și ai tăi ați creat condiții ca infractorii să nu se mai teamă.Putem spune că cei care au votat PSD-ALDE au votat niște criminali.Acfum infractorii nu numai ne fură,ci ne ucid și instituțiile statului fac mișto de oameni când apelează la ele.Departamentul pentru situații de urgență este o batjocură națională.Când apelezi 112 ești plimbat de la unii la alții,nu are competențe,nu are răspunderi.De ce le dai leafă Viorikă?Și spui că nu ești părtașă la crime?
 • +1 (1 vot)    
  vai (Luni, 29 iulie 2019, 11:21)

  Ilidia [utilizator]

  Vai de capul ei, ala cam sec. Se straduieste sa "abureasca" lumea aruncand in carca presedintelui exact atributiile ei si ale guvernului...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by