Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a anunțat sâmbătă seară, într-o declarație de presă, că a încetat împuternicirea pentru comisarul șef Cristian Voiculescu, care conducea Inspectoratul de Poliție Județean Olt, iar în locul lui l-a numit pe comisar șef Vasile Armașu, actual director al Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Ministrul spune că a dispus de asemenea măsuri urgente pentru evaluarea eficienței actului managerial la toate subunitățile din cadrul IPJ Olt.

Nicolae MogaFoto: Agerpres

”​Am luat niște măsuri pe care vreau neapărat să vi le transmit și dumneavoastră și opiniei publice. Am decis încetarea împuternicirii inspectorului șef al Inspectoratului Poliției Olt, precum și a celor doi adjuncți, schimbarea din funcție a șefului Poliției municipiului Caracal, precum și a adjunctului acestuia. De asemenea, am dispus măsuri urgente pentru evaluarea eficienței actului managerial la toate subunitățile din cadrul IPJ Olt. La propunerea Poliției Române, îl împuternicesc pe domnul comisar șef Vasile Armașu, care este actualul director al Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Poliției Române. Domnul Vasile Armașu va fi împuternicit ca să gestioneze treburile din județul Olt”, a mai spus ministrul Moga.

Ministrul Moga a reamintit că atât prefectul, cât și subprefectul de Olt au fost demiși, în urma șituației din Caracal, urmând ca miercuri să vină cu noi propuneri de numiri, în ședința săptămânală de Guvern.

De menționat că, în declarația de presă susținută, ministrul de Interne nu a explicat motivele pentru care aceștia au fost demiși.

Comisarul șef Cristian Voiculescu, care conducea Inspectoratul de Poliție Județean Olt, a fost numit în funcție, „prin împuternicire”, în 31 martie 2019, la doar cinci luni după ce picase, deși era singurul candidat, concursul pentru ocuparea aceluiași post. Voiculescu se afla în concediu în momentul în care a izbucnit scandalul de la Caracal, iar atribuțiile lui erau delegate adjunctului Nicolae Alexe.