Comisarul șef Cristian Voiculescu, care conduce Inspectoratul de Poliție Județean Olt, a fost numit în funcție, „prin împuternicire”, în 31 martie 2019, la doar cinci luni după ce picase, deși era singurul candidat, concursul pentru ocuparea aceluiași post.

Cristian VoiculescuFoto: MAI

Inspectoratul Județean Olt asigură coordonarea polițiștilor care au intervenit în tragedia de la Caracal, unde echipa de intervenție a acționat la aproape cinci ore după ce se „stabilise locația ucigașului”, după cum a precizat vineri seara procurorul general Bogdan Licu.

Cristian Voiculescu se afla în concediu în momentul în care a izbucnit scandalul de la Caracal, după cum au precizat pentru HotNews surse autorizate.

„Comisarul şef Cristian Voiculescu a mai ocupat funcţia de şef al IPJ Olt după ce, în octombrie 2017, i-a luat locul lui Cătălin Florescu, plecat în fruntea Şcolii de Perfecţionare a Poliţiştilor Slatina. A revenit pe postul de adjunct al IPJ Olt în aprilie 2018, când comisarul şef Ionuţ Sîrbu a fost numit şef al inspectoratului, însă a picat concursul pentru acest post din urmă, deşi era singurul candidat. Atunci, Voiculescu a revenit în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, de unde a plecat în momentul promovării”, după cum scrie realitateadeolt.net.

Potrivit unui articol publicat pe imperativ.ro, acesta ar fi luat nota 5,5.

Potrivit unui articol publicat în 2013 de Antena 3, care cita agenția Mediafax, Cristian Voiculescu se număra printre cei trei șefi de la IPJ Olt care au fost degradați în urma unor controale demarate de conducerea MAI.

„Şeful Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Olt, comisar şef Cristian Voiculescu, şi cei doi şefi de birouri ale acestui serviciu, comisarii Mihai Pârvu şi Marian Vişoiu, au fost sancţionaţi de conducerea Poliţiei Române”, scria și cotidianul local Eveniment de Olt, care publica și comunicatul IGPR.

  • “În urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină constituit la nivelul I.G.P.R., faţă de şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Olt, precum şi a şefilor Biroului 1 şi Biroului 2 ale acestui serviciu, au fost propuse şi aprobate de inspectorul general al Poliţiei Române, următoarele sancţiuni disciplinare: “trecere într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut”, (…) pentru deficienţe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului, în urma controlului efectuat în perioada 20.11-6.12.2012”.

Sancțiunile fuseseră aplicate pentru deficienţe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului de Interne, în urma controlului efectuat în perioada 20 noiembrie - 6 decembrie 2012, potrivit sursei citate.

Gazetanoua.ro scria în 2013 că aceste controale au fost demarate în urma unui scandal de corupție care a afectat serviciul condus de şef Cristian Voiculescu, în care patru poliţişti din cadrul SIF erau acuzați că ar fi „liderii unui grup infracţional care era specializat în săvârşirea infracţiunilor de şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălarea banilor”.

Vineri, după scandalul legat de tragedia din Caracal, șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a anunțat că l-a destituit din funcție pe inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era și el împuternicit pe această poziție. Alexe se afla la comanda unității, în condițiile în care Voiculescu era în concediu.

Nicolae Alexe era specializat chiar în în combaterea traficului de persoane.

Ce spunea Carmen Dan în 15 iulie, când și-a anunțat demisia din funcția de ministru de Interne:

  • ”Plec cu fruntea sus din MAI. În ceea ce privește organizarea care a intrat în competența MAI, totul a decurs în regulă” (sursa - Antena 3)