Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție anunță, vineri seară, că s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au derulat în cauza privind dispariția adolescentelor din Olt.

Adina FloreaFoto: Ziua de Constanta

"Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările și condițiile în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în noaptea de 25/26 iulie 2019 în contextul cercetărilor care s-au derulat în cauza privind dispariția a doua persoane de sex feminin din județul Olt", se arată într-un comunicat de presă al instituției, citat de Mediafax.

Reprezentanții Inspecției Judiciare au confirmat pentru Mediafax că inspectorii judiciari vor efectua verificări pentru a stabili dacă există indicii privind săvârșirea vreunei abateri disciplinare în instrumentarea cauzei din Caracal.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, a cerut Inspecției Judiciare (IJ) și Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) să verifice modul în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a supervizat percheziția domiciliară din Caracal.

****

O fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie".

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa suspectului (un bărbat de 57 de ani, pe nume Gheorghe Dincă) vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

La locuinţa bărbatului, mecanic auto de profesie, au fost găsite rămăşiţe care par a fi de natură umană. Astfel, într-un butoi au fost identificate oseminte, dar şi bijuterii ce par a fi ale fetei dispărute pe data de 24 iulie.

Totodată, anchetatorii încearcă să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în luna aprilie a acestui an și care era din județul Dolj. Mihaela a plecat de acasă, din localitatea Dioști, județul Dolj, pentru a ajunge la Caracal și nu s-a mai întors. Tânăra de 19 ani este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Nenițescu din Craiova. Rudele au dat-o dispărută pe fată, iar polițiștii o caută de mai bine de trei luni.