Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferenţelor privind compoziţia produselor alimentare, pe considerentul neutralităţii în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, a declarat joi preşedintele ANPC, Marius Pîrvu, la prezentarea bilanţului activităţii Ministerului Economiei, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Amintim că dublul standard alimentar a fost o temă de campanie pentru PSD, Liviu Dragnea depunând chiar, în mai anul acesta, un proiect de lege ce prevede amenzi de până la 4% din cifra de afaceri și suspendarea autorizației de funcționare

"A fost decizia noastră", a declarat preşedintele ANPC, întrebat despre motivele pentru care România nu a participat la studiul european privind dublul standard alimentar, la care au participat 19 state europene şi ale cărui rezultate au fost publicate de Comisia Europeană la finalul lunii iunie.

"Când a existat acea solicitare, noi am preluat Preşedinţia. Am considerat că trebuie să fim neutri faţă de acest subiect. Prima etapă a fost numai studierea etichetei", a adăugat Marius Pîrvu.

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a declarat că nu a fost la curent cu faptul că ANPC a luat decizia de a nu trimite probe la studiul european privind dublul standard alimentar.

Uniunea Europeană a controlat o serie de produse alimentare vândute sub aceleași branduri în state UE estice si vestice, să vadă dacă au calități diferite, iar rezultatele arată că în, „marea majoritate a cazurilor, compoziția corespundea modului în care erau prezentate produsele”, iar în 9% din cazuri produsele erau prezentate ca fiind aceleași în întreaga UE dar aveau în realitate o compoziție diferită.