La aproape un an de la reprimarea violentă de către Jandarmerie a protestului din 10 august, premierul Viorica Dăncilă rămâne la ideea că ceea ce s-a întâmplat „seamănă cu o lovitură de stat” pentru că s-a încercat intrarea cu forța în Palatul Victoria. Șefa Guvernului admite însă că marea parte a participanților nu au fost violenți și chiar „poate aveau dreptate”, dar ea nu știe pentru că era în concediu.

Violente la protestul din 10 augustFoto: Agerpres

„În momentul în care se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. (...) Poate cei care erau în Piața Victoriei aveau dreptate, eu nu știu, că eram în concediu. Dar când se încearcă să se intre cu forța, acest lucru înseamnă anarhie”, a spus Viorica Dăncilă, la Digi 24.

Întrebată de Jandamii care au acționat în unele cazuri cu exces de zel, premierul a spus că „cei care au făcut acest lucru trebuie să plătească, la fel și cei care au bătut-o pe jandarmeriță”.

Cât privește documentele secretizate de ministrul de Interne, referitoare la 10 august și la care procurorii nu ar avea acces, Dăncilă a spus că acest lucru i se pare „ilogic”.

„Nu cred ca procurorii să nu aibă acces la aceste documente, mi se pare ilogic. Sunt convinsă ca Ministrul de Interne trebuie să facă tot posibilul să se afle adevărul”, a precizat ea.