Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și-a anunțat colegii în ședința Biroului Permanent Național al PSD că își retrage candidatura la alegerile prezidențiale, au declarat pentru Mediafax surse din partid. În acest moment, este clară desemnarea Vioricăi Dăncilă în cursa pentru Cotroceni.

FireaFoto: Stirile ProTV

Gabriela Firea a declarat, înaintea ședinței Biroului Politic Național al PSD în care partidul își va desemna prezidențiabilul și în care se conturează o susținere a Vioricăi Dăncilă, că dacă colegii săi vor considera că nu ea este varianta potrivită, atunci le va respecta decizia și speră ca odată cu această hotărâre ei să își asume și rezultatul de la alegerile prezidențiale.

Firea a susținut din nou că ideală ar fi fost o alianță a PSD cu ALDE și ProRomânia pentru o candidatură comună la Cotroceni.

"Poate va veni și vremea mea. (...) O să respect decizia colegilor. Dacă ei nu cred în această variantă (candidatura sa - n.r.), este bine să respect decizia lor. Și eu sunt convinsă că odată cu acestă decizie colegii își vor asuma și rezultatul la prezidențiale, finalitatea lor", a declarat Firea.

Întrebată dacă nedesemnarea ei în cursa pentru Cotroceni înseamnă că PSD nu o iubește, Gabriela Firea a răspuns: "Nu neapărat. Dacă ai mei colegi nu consideră că varianta mea este cea corectă, nu le pot impune, dragostea cu de-a sila nu se poate".

Social-democrații s-au reunit marți în Birou Politic Național pentru a-și alege candidatul la prezidențiale. Propunerea ar urma să fie confirmată apoi în ședința Comitetului Executiv al PSD, programată tot marți, de la ora 12.00. Decizia finală de validare a candidatului va fi luată la congresul PSD de pe 3 august.