Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, înaintea ședinței Biroului Politic Național al PSD în care partidul își va desemna prezidențiabilul și în care se conturează o susținere a Vioricăi Dăncilă, că dacă colegii săi vor considera că nu ea este varianta potrivită, atunci le va respecta decizia și speră ca odată cu această hotărâre ei să își asume și rezultatul de la alegerile prezidențiale. "Dacă ai mei colegi nu consideră că varianta mea este cea corectă, nu le pot impune, dragostea cu de-a sila nu se poate", a afirmat Firea.

Gabriela FireaFoto: PMB

Firea a susținut din nou că ideală ar fi fost o alianță a PSD cu ALDE și ProRomânia pentru o candidatură comună la Cotroceni.

"Poate va veni și vremea mea. (...) O să respect decizia colegilor. Dacă ei nu cred în această variantă (candidatura sa - n.r.), este bine să respect decizia lor. Și eu sunt convinsă că odată cu acestă decizie colegii își vor asuma și rezultatul la prezidențiale, finalitatea lor", a declarat Firea.

Întrebată dacă nedesemnarea ei în cursa pentru Cotroceni înseamnă că PSD nu o iubește, Gabriela Firea a răspuns: "Nu neapărat. Dacă ai mei colegi nu consideră că varianta mea este cea corectă, nu le pot impune, dragostea cu de-a sila nu se poate".

Social-democrații s-au reunit marți în Birou Politic Național pentru a-și alege candidatul la prezidențiale. Propunerea ar urma să fie confirmată apoi în ședința Comitetului Executiv al PSD, programată tot marți, de la ora 12.00. Decizia finală de validare a candidatului va fi luată la congresul PSD de pe 3 august.

Viorica Dăncilă anunța săptămâna trecută că PSD va merge la alegerile prezidențiale cu un candidat propriu. Ea spunea că dacă PSD îi va solicita să candideze la prezidenţiale, va accepta şi nu va da înapoi, iar până acum mai mulți lideri de filiale și-au anunțat susținerea pentru o candidatură a premierului pentru Cotroceni. Mihai Fifor și Eugen Orlando Teodorovici s-au retras din cursă, singurii contracandidați ai lui Dăncilă fiind deputatul Liviu Pleșoianu și senatorul Șerban Nicolae.