Ștefan Popa Popa's a atras și revolta administrației din Craiova, după ce i-a catalogat pe olteni ciurucuri. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, spune că va propune retragerea titlului de cetățean de onoare acordat caricaturistului, apreciind că "astfel de declarații denigratoare, susținute cu atâta vehemență în spațiul public, nu pot fi demne de o persoană cu înalte pretenții culturale".

Popa Popa'sFoto: Facebook

Primăria Craiova a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că în ședința de joi a Consiliului Local se va propune retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului caricaturistului Ștefan Popa Popa's, un proiect în acest sens fiind depus de grupul de consilieri ai PSD.

Primarul Mihail Genoiu spune că Craiova este, cu siguranță, unul dintre cele mai importante orașe ale României, iar faptul că locuitorii acestuia aleg să lucreze în alte regiuni demonstrează o bună pregătire în domeniile în care aceștia profesează.

"Astfel de declarații denigratoare, susținute cu atâta vehemență în spațiul public de domnul Ștefan Popa Popa's, nu pot fi demne de o persoană cu înalte pretenții culturale și care este reprezentantul unui oraș cosmopolit cum este Timișoara, gestul dânsului fiind cu atât mai regretabil din postura sa de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova. Odată ce a acceptat acest titlu în 2005, dl. Ștefan Popa Popa's a devenit la rândul dânsului un ambasador al oltenilor, al craiovenilor care i-au conferit această distincție. În calitate de primar al municipiului Craiova, susțin inițiativa consilierilor PSD și a craiovenilor care au dezavuat gestul lui dezonorant în mediul online și au cerut insistent retragerea titlului de Cetățean de Onoare conferit domnului Ștefan Popa Popa's în anul 2005", a declarat primarul Craiovei.

Și primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat luni că a cerut Consiliului Local retragerea calității de cetățean de onoare: "Domnule Popa's, nu meritați niciun fel de recunoștință din partea orașului nostru și în numele slătinenilor vă recomand să vă cereți scuze public!".

Reacțiile au fost provocate de declarațiile caricaturistului, care a afirmat la un post local de televiziune că "Timișoara a fost invadată de olteni" și "au venit ciurucurile, care au stricat echilibrul cultural al orașului".