Leo de la Strehaia a fost eliberat și plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au respins ca neîntemeiată cererea procurorilor de arestare preventivă. Decizia poate fi atacată, relatează Mediafax.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au respins cererea anchetatorilor de emitere a unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Leo de la Strehaia. Astfel, acesta a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar decizia poate fi atacată.

,,În cuprinsul actului de inculpare s-a reținut că, în cursul lunii iulie 2019, cele 3 persoane au indus în eroare reprezentanți ai unei societăți comerciale, determinându-i să livreze cantitatea de 150 de aparate de climatizare, lăsându-le garanție bilete la ordin, emise de societăți comerciale controlate de aceștia prin interpuși, selectați din rândul persoanelor cu o situație material precară”, a precizat Călin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Procurorii arată că cele trei persoane nu intenționau să plătească marfa care le-a fost livrată. Totodată, purtătorul de cuvânt a mai precizat că cele trei persoane s-au folosit de identități false.

Leo de la Strehaia, împreună cu fiul său și cu un alt bărbat, ar fi păcălit un afacerist să le livreze 150 de aparate de aer condiționat după ce s-au prezentat sub identități false, prejudiciul în cauză fiind de 300.000 de lei.