Numirea lui Mircea Geoană în funcția de adjunct al secretarului general al NATO reprezintă o reușită pentru România, spune liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Calin Popescu TariceanuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Tăriceanu crede că desemnarea unui român în funcția de secretar general adjunct al NATO demonstrează rolul pe care România îl are în configurația alianței, de aliat-cheie, mai ales în Europa.

"Am încredere că Mircea Geoană va contribui, din această funcție, la consolidarea rolului României în NATO. Dincolo de diferențele noastre de viziune asupra politicii pe care le-am avut de-a lungul timpului, mă bucur pentru Mircea Geoană și îi urez succes! L-am încurajat pe Mircea Geoană încă de acum câteva luni de când mi-a spus despre proiectul lui și cred că e omul potrivit la locul potrivit!", este mesajul transmis de Tărieanu pe Facebook.

Ciamba: Sunt încrezător că va face tot posibilul pentru îmbunătățirea securității

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba îl felicită pe Mircea Geoană pentru numirea în funcția de secretar general adjunct al NATO și se declară convins că va face tot posibilul să îmbunătățească securitatea și apărarea comune.

"Îl felicit pe colegul și prietenul meu Mircea Geoană pentru numirea sa în funcția de secretar general adjunct al NATO. Sunt încrezător că, la fel ca de fiecare dată, va face tot posibilul pentru a îmbunătăți securitatea și apărarea comune. Mult succes, Mircea!”, a scris George Ciamba pe Twitter.

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a fost numit de Jens Stoltenberg ca secretar general adjunct al NATO, urmând să preia funcția din luna octombrie, potrivit unui anunț oficial al NATO. Mircea Geoană o va înlocui de la mijlocul lui octombrie pe Rose Gottemoeller.