Judecătoria Slatina va decide luni dacă Sorina, fetița din Baia de Aramă care a fost adoptată de o familie de români stabiliți în SUA, poate părăsi țara împreună cu părinții adoptivi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții Judecătoriei Slatina au anunțat, vineri, că instanța a primit dosarul de la Tribunalul Olt și a fixat termen în data de 15 iulie, notează Mediafax.

„Prin sentința civilă nr. 330/2019 din 10.07.2019 pronunțată în dosarul 6333/225/2019 Tribunalul Olt a declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Slatina. Cauza a fost repartizată aleator la un complet specializat, de Minori și familie, care a stabilit termen la data de 15.07.2019”, arată sursa citată.

Judecătoria Slatina este a cincea instanță chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt.

Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

CITEȘTE ȘI:Prima reacție a procurorului general, după ce instanța i-a respins cererea de revizuire a adopției Sorinei: Am mizat pe o decizie favorabilă / Legea mă obliga să nu stau și să fiu spectator