Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă că doi români și-au pierdut viața în urma furtunilor din Halkidiki, în timp ce un al treilea român a fost rănit, fiind dus la spital. MAE precizează că din cauza condițiilor meteo și a unor defecțiuni la rețeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autoritățile locale este dificilă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul de Externe a transmis că, potrivit datelor Consulatului General al României la Salonic, doi cetățeni români și-au pierdut viața și altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă.

MAE spune că reprezentanții oficiului consular au făcut demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare cu privire la identitatea persoanelor decedate, circumstanțele producerii incidentului, identitatea și starea de sănătate a persoanei rănite.

Instituția precizează însă că la acest moment, din cauza condițiilor meteo și a unor defecțiuni la rețeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autoritățile locale se desfășoară cu dificultate. O echipă consulară s-a deplasat în zonă pentru a obține mai multe informații cu privire la acest incident și pentru a acorda asistență consulară.

"Consulatul General al României la Salonic monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, cu cetățeanul român care este internat, fiind pregătit să acorde asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetățeni români", adaugă MAE.

CITEȘTE ȘI: Șase morţi, printre care 2 români, în urma unei furtuni care a lovit peninsula grecească Halkidiki/ Autoritățile au declarat stare de urgență