Femeia acuzată că și-a omorât în bătaie copilul de 9 ania fost arestată preventiv, duminică seară. Ea și-a recunoscut fapta, dar nu a dat nicio explicație. Surse judiciare spun că băiețelul a fost bătut crut, peste 80% din suprafața corpului fiind acoperită cu vânătăi.

catuseFoto: Digi 24

Purtătorul de cuvânt al Poliției Cluj, Traian Morar, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax că femeia, în vârstă de 36 de ani, și-a recunoscut fapta în timpul audierilor de la poliție și nu a putut da nicio explicație.

Surse judiciare au declarat că băiețelul a fost bătut crut, peste 80% din suprafața corpului fiind acoperită cu vânătăi. "L-a zdrobit în bătaie pur și simplu”, au spus sursele citate.

Cei doi frați ai copilului - un geamăn și un alt băiat de 11 ani - au fost internați, duminică, într-un centru de primire în regim de urgență al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj, unde vor primi consiliere psihologică.

Surse din anchetă au arătat că femeia era agresivă cu cei trei copii ai săi, lucru cunoscut și de vecini. Cei trei copii erau crescuți de mamă și de concubinul acesteia.

Potrivit DGASPC Cluj, și fratele geamăn al băiețelului ucis era bătut când a ajuns la centrul de primire în regim de urgență.

"Înainte de a fi aduși la centrul nostru, copiii au fost consultați la Unitatea de Primiri Urgențe, unde s-a constatat că cel de 9 ani, geamănul celui decedat, are și el urme de echimoze pe torace și pe membre”, a spus Alina Chiorean, purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj.

Alina Chiorean a precizat că în urmă cu patru ani cei trei frați au mai fost în sistemul de protecție, fiind crescuți în sistemul de asistență maternală, după care au fost redați mamei. "Am ajutat-o pe mamă, a fost monitorizată reintegrarea, a fost ajutată și de Primărie cu o locuință socială, dar și de o fundație”, a susținut reprezentantul DGASPC.