Un copil de 9 ani a fost găsit mort, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o locuință din Cluj-Napoca, pe corpul acestuia fiind descoperite urme de agresiune. Moartea copilului a fost una violentă, au stabilit anchetatorii, în urma necropsiei. Mama băiatului, suspectată că și-a bătut fiul până a murit, a fost reținută. Cei doi frați ai băiețelului, care au 9 și 12 ani, au fost internați într-un centru de primire în regim de urgență. Potrivit autorităților, cei trei frați au mai fost în sistemul de protecție, fiind crescuți de asistenți maternali, după care au fost redați mamei.

Masina politieFoto: Facebook

Copilul a fost găsit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, având urme de violență pe corp, iar echipajele trimise la locuința familiei nu au putut să îl resusciteze, astfel că a fost declarat decesul.

Reprezentanții Poliției Cluj au transmis, duminică, primele rezultate ale necropsiei în cazul copilului găsit mort în casă. "În urma necropsiei, s-a stabilit că moartea copilului a fost una violentă, ca urmare a agresiunilor suferite”, au transmis reprezentanții Poliției Cluj.

Potrivit acestora, principalul suspect, mama băiatului, a fost reținută și urmează să fie dusă în instanță cu propunere de arestare preventivă, pentru infracțiunea de violență în familie sub forma omorului.

Femeia acuzată că și-a omorât copilul, sâmbătă noapte, mai are acasă doi fii - geamănul celui ucis, și încă un băiat. Toți cei trei copii urmau o școală de muzică.

Surse din anchetă au arătat că femeia era agresivă cu cei trei copii ai săi, lucru cunoscut și de vecini. Cei trei copii erau crescuți de mamă și de concubinul acesteia.

Cei trei frați, crescuți în sistemul de asistență maternală

Cei doi frați ai băiatului au fost internați, duminică, într-un centru de primire în regim de urgență al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj, unde vor primi consiliere psihologică.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj, Alina Chiorean, a declarat pentru corespondentul Mediafax că cei doi copii sunt afectați emoțional, iar reprezentanții instituției ar putea face demersuri pentru decăderea din drepturile părintești a mamei care a fost reținută.

"Cei doi frați, un geamăn rămas în viață în vârstă de 9 ani și un altul de 12 ani, au fost aduși de un echipaj de Poliție la Centrul de primire în regim de urgență Gavroche din Cluj-Napoca, urmare a violenței în familie soldate cu decesul unui copil de 9 ani. Cei doi copii sunt afectați emoțional de ceea ce s-a întâmplat, iar drepturile părintești au fost delegate directorului general al DGASPC Cluj până vom face propuneri către instanță vizavi de rămasul copiilor în sistem și exercitarea drepturilor părintești. Probabil colegii mei vor face și propunere de decădere din drepturile părintești a mamei, care a fost reținută”, a spus Chiorean.

Potrivit acesteia, celor doi frați li se oferă suport emoțional și se va lucra cu ei pe partea de consiliere psihologică.

"Înainte de a fi aduși la centrul nostru, copiii au fost consultați la UPU, unde s-a constatat că cel de 9 ani, geamănul celui decedat, prezintă și el urme de echimoze pe torace și pe membre”, a subliniat purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj.

Alina Chiorean a precizat că în urmă cu patru ani cei trei frați au mai fost în sistemul de protecție, fiind crescuți în sistemul de asistență maternală, după care au fost redați mamei.

"Am ajutat-o pe mamă, a fost monitorizată reintegrarea, a fost ajutată și de Primărie cu o locuință socială, dar și de o fundație”, a afirmat Alina Chiorean.