Şeful poştaşilor din Sebeş, cercetaţi sub control judiciar pentru că nu au livrat peste 10.000 de plicuri destinatarilor, inclusiv corespondenţă expediată de instanţele de judecată, a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că ar fi instigat la comiterea faptelor, transmite Agerpres.

Oficiu postalFoto: Posta Romana

Poliţiştii din Alba au continuat cercetările în dosarul privind faptele de abuz în serviciu şi fals intelectual care ar fi fost săvârşite de către angajaţii Oficiului Poştal Sebeş, fiind reţinut un bărbat, de 55 de ani, care, având o funcţie de conducere, i-ar fi instigat pe subalternii săi la comiterea de infracţiuni.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada 2018-2019, acesta ar fi solicitat angajaţilor din cadrul societăţii să nu livreze corespondenţa ce nu a fost distribuită în termen sau să o distrugă, în diferite modalităţi şi să semneze în fals borderourile de livrare şi dovezile de comunicare a corespondenţei", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Urmează ca bărbatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Săptămâna trecută, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor, au efectuat 16 percheziţii pe raza municipiului Sebeş şi şapte pe raza a cinci comune arondate municipiului Sebeş. Cercetările au arătat faptul că, în perioada ianuarie 2018 - iunie 2019, mai mulţi angajaţi ai societăţii care furnizează servicii poştale nu ar fi înmânat destinatarilor corespondenţa expediată de către instanţele de judecată şi ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi şi borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanţelor de judecată.

La percheziţii au fost găsite peste 10.000 de plicuri care nu au ajuns la destinatari şi au fost reţinuţi opt poştaşi pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual. Ulterior, pentru cei opt poştaşi a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, perioadă în care, printre altele, nu vor mai putea desfăşura activitatea de factor poştal.