Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, marți, la București, că parteneriatul politic semnat de Blocul ACUM cu socialiștii lui Igor Dodon este, într-adevăr, unul mai puțin obișnuit, dar era singura soluție pentru a scăpa de un regim corupt și antidemocratic, care a sărăcit o țară și i-a terorizat pe oamenii care nu i se subordonau. Ea a spus că timpul va arăta cât este de durabil acest parteneriat, dar pentru moment ambele părți își respectă obligațiile.

Iohannis si Maia SanduFoto: Presidency.ro

Maia Sandu, primită la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, a fost întrebată în conferința de presă comună cu Klaus Iohannis ce garanții are că va funcționa alianța Blocului ACUM cu pro-rușii lui Igor Dodon.

Noul premier de la Chișinău a spus că a fost singura soluție pentru a scăpa de un regim corupt, iar atunci când a semnat acest parteneriat a pus la baza lui decizii și politici care să elibereze statul din captivitate.

"Este adevărat că parteneriatul politic pe care l-am semnat noi, cei din Blocul ACUM, cu partidul Socialiștilor este unul mai puțin obișnuit, dar a fost singura soluție pentru a scăpa de un regim corupt, un regim antidemocratic, care a anulat alegeri atunci când rezultatele nu au fost pe placul regimului, care sărăcit o țară, care a terorizat oamenii care nu se subordonau regimului. Atunci când am semnat acest partenariat am pus la baza lui acțiuni concrete, decizii, politici care să elibereze statul din captivitate", a declarat Maia Sandu.

Ea a afirmat că acest lucru - eliberarea statului din captivitate - se întâmplă acum.

"Suntem în proces de curățare a instituțiilor de stat și la etapa în care să aducem în fruntea instituțiilor oameni independenți și profesioniști, care să aibă curaj și libertate să implementeze reformele de care are nevoie Republica Moldova. Suntem în proces de recuperare a statului, care în trecut a fost subordonat unor interese de grup. Avem inclusiv votul socialiștilor pentru programul de guvernare, în care se spune foarte clar că acordul de asociere stă la baza acestui guvern", a mai declarat Maia Sandu.

Premierul de la Chișinău a mai spus că, evident, timpul va arăta cât este de durabil acest parteneriat, dar pentru moment ambele părți își respectă obligațiile.

CITEȘTE ȘI:Maia Sandu, primită la Cotroceni. Este prima vizită externă a premierului de la Chișinău. Iohannis: România sprijină parcursul european al R. Moldova și deblocarea asistenței financiare europene/ Sandu: Avem mare nevoie de sprijinul României