Toți vicepreședinții, dar și secretarul general al Partidului Democrat din Republica Moldova și-au dat demisia, în contextul în care la un gest similar a recurs, acum câteva zile, și fostul șef al formațiunii, Vladimir Plahotniuc.

Pavel FilipFoto: Guvernul Republicii Moldova

Anunțul a fost făcut de Pavel Filip în urma Consiliului Național al partidului. Filip a subliniat că pe 27 iulie urmează să fie convocat Congresul democraților, întrunire în cadrul căreia vor fi aleși noii conducători, dar va fi schimbat și programul formațiunii.

Amintim că, peste Prut, puterea a fost preluată de o majoritate formată din socialiștii președintelui Igor Dodon și blocul proeuropean ACUM, acestea ajungând la guvernare după un conflict politic de amploare cu Partidul Democrat al lui Plahotniuc și cu Executivul Pavel Filip.

Pavel Filip a declarat, sâmbătă, că acum guvernează o coaliție nefirească, formată din două extreme:

”Ulterior va fi nevoie de o forță politică care să echilibreze lucrurile, să garanteze suveranitatea și integritatea teritorială și să activăm în interesul oamenilor. Această forță nu mai poate fi PD în formula actuală. Până pe 27 iulie trebuie să facem o analiză și să schimbăm lucrurile”.

Citește și R. Moldova: Dacă ar avea loc alegeri acum, partidul lui Plahotniuc nu ar mai intra în Parlament - sondaj