Culmea „succesului”: România n-a intrat în spațiul Schengen nici când a condus Uniunea Europeană

de Claudiu Zamfir     HotNews.ro
Vineri, 28 iunie 2019, 22:42 Actualitate | Esenţial


Viorica Dancila-CE
Foto: Guvernul Romaniei
Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii ei, care au condus Consiliul Uniunii Europene, s-au lăudat cu „președinția de succes” asigurată de România la Consiliul UE în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2019. Și președintele Iohannis, adversarul lui Dăncilă, și-a revendicat „succesul” Președinției Românei la Consiliul UE. Dar cetățeanul obișnuit, care plătește salariile politicienilor, a gustat și el vreun pic din succesul mandatului românesc în fruntea Europei?

Guvernul Dăncilă s-a lăudat cu peste 90 de dosare europene închise de Președinția României la Consiliul UE, însă acestea reprezintă în principal succesul muncii diplomaților și funcționarilor din ministere și din alte instituții, oameni de care nu a auzit nimeni, de fapt. Când vine însă vorba de ceea ce au făcut politicienii români în timpul Președinției României la Consiliul UE...

TOP 3 eșecuri ale Guvernului Dăncilă pe timpul Președinției Consiliului UE

 • N-am intrat în Schengen

Când un stat membru prelua pentru 6 luni Președinția rotativă la Consiliul UE, ambasadorul țării respective făcea o conferință de presă în care aproape de fiecare dată era întrebat de jurnaliștii români dacă vom intra în spațiul Schengen în timpul mandatului țării respective.

De 12 ani, în mod tradițional, ambasadorii, mai ales cei din țările mai binevoitoare cu noi, ne mângâiau pe creștet și ne promiteau că obiectivul țării lor era ca România și Bulgaria să intre în zona de liberă circulație UE. Adică să strângă în jurul lor unanimitatea statelor membre și să pună în discuțiile comitetului COREPER (ambasadorii statelor membre la instituțiile europene) și pe urmă în Consiliul JAI (Justiție și Afaceri Interne) extinderea Schengen. De exemplu, când Italia a preluat președinția, în iulie-decembrie 2014, „frații noștri de gintă latină” ne-au pus aderarea la Schengen pe lista lor de priorități. Bineînțeles că nu s-a mai supus votului, pentru că, în lipsa unanimității, am fi fost respinși și ar fi fost un dezastru și mai mare.

Și n-am intrat în Schengen nici când România a deținut Președinția Consiliului UE. Și nu că n-am intrat în Schengen, dar n-am intrat nici măcar parțial, doar cu aeroporturile, cum am încercat în anii trecuți.

În 7 iunie 2019, a condus reuniunea Consiliului JAI chiar ministrul nostru de interne, Carmen Dan (da, cea care era ministru, în concediu oficial, pe vremea intervenției dure a Jandarmeriei asupra protestatarilor anti-PSD din Piața Victoriei, din 10 august 2018). Bineînțeles că nu am intrat în Schengen.

„Astăzi voi participa la ultimul Consiliu JAI sub preşedinţia română şi cum nu ne putem desprinde de realităţile din ţară, mă aştept ca în perioada viitoare să se speculeze că România nu a intrat în Schengen pentru că ministerul condus de Carmen Dan nu a supus la vot subiectul în ultimul Consiliu JAI al Preşedinţiei noastre. Un vot pentru extinderea spaţiului Schengen prin aderarea României şi Bulgariei se ia cu unanimitate de voturi în Consiliul JAI. Din păcate, acum nu există această unanimitate. Amintesc aici declaraţia publică a prim-ministrului olandez, care, pe 9 mai, chiar la Summitul de la Sibiu, s-a pronunţat în faţa jurnaliştilor români că nu suntem pregătiţi pentru aderare. De asemenea, tot la Summitul de la Sibiu, unde s-a discutat despre viitorul UE, subiectul Schengen a lipsit de pe agendă, fiind astfel evident că marile puteri europene nu sunt nici interesate şi nici pregătite pentru o extindere a spaţiului Schengen”, a anunțat pe Facebook Carmen Dan, atunci.

Olandezii au spus mereu că nu vor primi România în Schengen atâta vreme cât persistă problemele de corupție de la noi din țară, consemnate în Mecanismul de Cooperare și Verificare pe Justiție (MCV), care, cel mai recent, a criticat guvernul și majoritatea PSD-ALDE în principal.
 • În fruntea Europei, cu MCV-ul de coadă

După Bulgaria, România a fost al doilea stat membru UE care s-a aflat în situația rușinoasă de a asigura Președinția la Consiliul UE cu Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în justiție pe cap.

Încă din 2017, cei din Comisia Europeană prevesteau situația ciudată în care urma să se găsească Bulgaria în 2018, de a asigura Președinția rotativă a Consiliului UE și de a conduce sesiunile din faza de consiliu în care se discutau rapoartele CE din cadrul MCV, critice la adresa guvernului de la Sofia.

"Cand vor ajunge rapoartele MCV in faza Consiliului, in timpul Presedintiei bulgare a Consiliului UE, anul viitor, va insemna ca autoritatile bulgare vor conduce sesiunile pe acest subiect. Se poate intelege ca va fi o situatie dificila" - a spus spus oficialul CE, precizand ca nu au fost prevazute reglementari europene privind astfel de situatii.

Uite că și România a ajuns, cu tinicheaua de coadă, la conducerea Consiliului UE, dar a avut și noroc: Comisia Europeană a emis raportul MCV dezastruos pentru guvernul de la București în noiembrie 2018, iar documentul a ajuns în Consiliul UE în decembrie, cu mai puțin de o lună înainte să preluăm șefia Consiliului UE. Parcă-l și vedeai pe Tudorel Toader, ministrul de atunci de la Justiție, în fruntea celorlalți miniștri din UE, la ședința Consilului JAI care confirma toate criticile Comisiei Europene față de guvernul român, pe partea de justiție.

 • Kovesi remarcată bine de europeni, „ievaluată” rău de Tudorel


Lăudată constant de Comisia Europeană, procuroarea Laura Codruța Kovesi a fost demisă de la șefia DNA, în anul 2018, la cererea ministrului de atunci al Justiției, Tudorel Toader. Kovesi s-a înscris apoi, pe cont propriu, în procesul european de selecție pentru funcția de procuror-șef al viitorului Parchet al Uniunii Europene, care urmează să se ocupe de fraudele cu fonduri europene.

În timp ce România, cu Tudorel Toader ministru de Justiție, era la conducerea Consiliului UE, în 4 februarie 2019, un panel de experți independenți, format în principal din judecători și procurori din mai multe state UE și foști judecători ai Curții de Justiție a UE, a selectat 3 candidați pentru postul de procuror-șef european. În urma procesului de selecție, care a cuprins inclusiv interviuri, Kovesi a fost plasată pe primul loc în lista scurtă a preferințelor, în fața candidaților Jean-Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania).

Kovesi a primit ulterior și sprijinul Parlamentului European. Dar nu a putut fi numită procuror-șef european, pentru că, în 20 februarie, în Consiliul UE, votul a fost câștigat de francezul Bohnert. Așa că se mai fac negocieri între Parlamentul European și Consiliu.

Atunci, în 20 februarie, votul pro-francez s-a dat în Consiliul COREPER, format din cei 22 de ambasadori ai statelor care au aderat la mecanismul Parchetului European. Votul a fost secret și nici în ziua de azi nu a fost făcută publică opțiunea exercitată de ambasadoarea româncă, Luminița Odobescu. În schimb, declarațiile date de ministrul Justiției,

Tudorel Toader, și de premierul Viorica Dăncilă indică faptul că Guvernul României, care asigură și Președinția Consiliului UE, nu a susținut candidatul român. Presa internațională a constatat atunci că Guvernul Dăncilă i-a pus piedici candidatului român. În martie 2019, Tudorel Toader a mai torpilat-o și el pe Kovesi într-o scrisoare publicată în Financial Times, în care spune că ”nu are nimic personal împotriva Laurei Codruța Kovesi”, dar ea nu ar trebui numită în funcția de procuror european. Materialul era intitulat ”Coerciția folosită în campania anticorupție românească”.

Cea mai confuză poziție exprimată din partea Guvernului față de Kovesi i-a aparținut lui George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Europene din MAE. El a dat, la Europa FM, o declarație care sună cam așa, transcrisă:

„Deci asta este un... deci stați un pic aceasta cu alege... deci cu alegerile din Republica Moldova sau cu... La care să... (...) Deci este o chestiune care eu cred că.... în fine, cred că Ministerul Justiției, care de fapt gestionează prin Consiliul JAI tot subiectul, cred că poa' să vă spună sau poa' să discute, poa' să vă zică exact ce-a fost... Eu cred că... (...) Deci eu vă zic... Mecanismele decizionale care sunt acolo, bineînțeles că mandatul respectiv este..., va fi, este un lucru care este gestionat de cel care gestionează Consiliul respectiv. Eu cred că e vorba de.... Deci v-am zis, aici e Consiliul JAI și nu cred că... Bh... acuma acest lucru cred că nici nu.... nu... deci eu nu... , noi nu... neavând nicio legătură cu acest proces... În fine...”.


Acestor episoade din (deja istorica) Președinție a României la Consiliul Uniunii Europene li se mai pot adăuga două mențiuni semnificative:

 • Summit-ul de la Sibiu. În septembrie 2017, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a convocat pentru luna mai 2019 un summit care să reunească la Sibiu șefii de state și de guverne din UE. Summit-ul se voia unul istoric, în care europenii rămași în UE să decidă asupra viitorului Uniunii, după ce Marea Britanie va fi fost ieșită deja din blocul comunitar. Brexit-ul nu a mai avut loc nici în ziua de azi, așa că summit-ul de la Sibiu, din 9 mai 2019, a fost mai degrabă unul simbolic. Iohannis s-a pozat cu șefii de state și de guverne din UE, iar România a arătat, la Sibiu, ca o țară europeană, cu o populație pro-europeană.
 • Autoritatea Europeană a Muncii. În 2017, România a cerut să se mute de la Londra la București sediul Agenției Europene a Medicamentului, o instituție UE care ar fi adus în România joburi și bani. Am ratat atunci această agenție, care s-a dus la Amsterdam. În 2019, s-a mai scos la mezat o instituție UE: Autoritatea Europeană a Muncii. Asta a ajuns la Bratislava. România nici nu a mai candidat. "Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene presupune ca statul care o asigură să acționeze imparțial, în calitate de arbitru între statele membre”, a motivat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul Breaz: Internetul manipulează tinerii


Cum spuneam, guvernul român și mai ales Ministerul de Externe se laudă că Președinția română la Consiliul UE a avut un succes nemaipomenit: a închis 90 de dosare europene.

Între acestea, prioritară a fost Directiva Copyright, care prevede, printre altele, că pe Facebook și alte rețele sociale nu vom mai avea voie să postăm texte întregi din ziare online, ci numai mici fragmente însoțite de link către articolul respectiv din publicația citată.

În fine, nu intrăm în detalii.

Formatul din Consiliul UE în care s-a adoptat directiva este Formațiunea Educație, Tineret, Cultură și Sport (EYCS). Din partea Președinției române a Consiliului UE, șeful a fost ministrul Culturii, Daniel Breaz. „Sunt foarte bucuros că am obținut un text echilibrat...”, spunea el despre directiva Copyright.

Ce înțelegea ministrul Breaz din rețelele sociale și din internet?

Suntem într-o lume în care internetul – şi o spun cu sinceritate şi încredere – generează şi manipulează tinerii sau tinerele generaţii şi îi îndreaptă către alte direcţii decât cele ce ar trebui să fie normale. Cultura şi identitatea trebuie să îşi recapete locul de altădată. E păcat să pierdem anumite sărbători. E păcat să ne pierdem tradiţiile. E păcat să uităm de originile noastre”, spunea Daniel Breaz, în 18 februarie, citat de Agerpres.

Practic la mâna acestui ministru român s-au aflat investițiile de miliarde de dolari ale unor giganți ai internetului, ca Facebook sau Google.


Alte dosare din cele 90 închise de Președinția României la Consiliul UE:
 • Finalizarea negocierilor asupra Directivei privind protecția lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenți cancerigeni sau mutageni la locul de muncă (puteți să vă dați seama că fără guvernul Dăncilă lucrătorii europeni cădeau pradă agenților mutageni);
 • Măsuri de consolidare a Pieței Interne, cum ar fi Directiva privind dublul standard al produselor alimentare (Guvernul Dăncilă a salvat Europa și de sucul cu aspartam, dar nu a participat și la acțiunea de control recentă, coordonată la nivelul UE, pentru depistarea de produse cu ambalaje similare dar cu calitate diferită de la o țară la alta);
 • Regulamentul privind siguranța generală a vehiculelor cu motor (probabil că va proteja mulți cetățeni europeni de accidente rutiere, dar România tot prima e la accidente fatale. Și la drumuri proaste).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
17641 vizualizari

 • -31 (51 voturi)    
  da (Vineri, 28 iunie 2019, 23:11)

  cucuveauamov [utilizator]

  intr-adevar, faptul ca nu i-am facut statuie de aur lui Kovesi in fiecare piata din tara, trebuie sa ne faca sa ne rusinam pe vecie.
 • -25 (47 voturi)    
  parca Klaus era cel cu politica externa.... (Vineri, 28 iunie 2019, 23:16)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  nu?
 • -27 (47 voturi)    
  Băi nene (Vineri, 28 iunie 2019, 23:18)

  Lovercraft [utilizator]

  și când te gândești că am intrat în Schengen pe vremea guvernării lui Cioloșilă :( :( :(
 • +14 (32 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 28 iunie 2019, 23:32)

  [anonim]

 • +13 (29 voturi)    
  romani (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 0:40)

  Coco Whistle [utilizator]

  nu puteti sa fiti condusi de analfabeti, de infractori, de cei care fura pina si de la copii. e timpul sa aveti romani destepti daca vreti sa ridicati aceasta natiune. daca nu vreti e timpul sa ne separam. nu poti tine balegarul cu finul si mai vreti ca vitele sa fie hranite.
 • +7 (23 voturi)    
  Nici nu o sa intre prea devreme. (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 1:14)

  quietguy58 [utilizator]

  Nici nu o sa intre prea devreme.
 • +9 (21 voturi)    
  "Succesul" se...datoreaza in principal.... (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 6:56)

  gigiN [utilizator]

  ....calailot justitiei-dragnea slugarel,ciordache,nicolicea,nicolae,codrin plus goatei de yes,men psd-alde. Au toata scarba mea !
 • 0 (24 voturi)    
  Vine Ciolos, intr-un an ne primesc (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 8:01)

  Fides [utilizator]

  Rabdare.
 • +2 (14 voturi)    
  si Presedintele (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 8:39)

  victor L [utilizator]

  Klaus Iohannis a spus despre succesul presedintiei Romaniei.
  Daca vreti sa fiti corecti, nu ne credeti prosti.
  • +1 (9 voturi)    
   eroare? (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 9:22)

   gpavel [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   se face o eroare intre consiliul ue(condus 6 luni de romania)si consiliul european(care decide in final aderarea),dupa aprobarea parlamentului ue si raportul favorabil a comisiei ue!!
   • +3 (5 voturi)    
    tu ai citit (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 10:33)

    victor L [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

    titlul macar?
    "România n-a intrat în spațiul Schengen nici când a condus Uniunea Europeană "
    Iar Iohannis a laudat aceasta presedintie a UE.
 • +4 (16 voturi)    
  Bulgaria (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 8:46)

  florinos [utilizator]

  Inainte de Guvernarea PSD noi aveam sanse mai mari decat Bulgaria sa intram in Schengen, dupa cele 3 Guverne PSD cu retorica anti UE, anti justitie am ajuns in urma Bulgariei care a fost acceptata in spatiul Aerian Schengen.
 • +6 (12 voturi)    
  idiotul perfect ! (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 8:53)

  jaoju [utilizator]

  ati avut rabdarea sa-l ascultati ? asta-i MINISTRU !
 • +6 (12 voturi)    
  Presedintie (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 9:21)

  D.M.A.Gogu [utilizator]

  Nu stiu cat de complexe au fost cele 90 de dosare, cu siguranta insa ca inchiderea lor s-a daorat muncii oneste depuse de catre o armata de functionari din toate tarile UE. Din acest punct de vedere ultimele 6 luni au fost un succes. Ministrii, in functie cu "posesoarea guvernului pe care il conduce" nu fac decat sa se impauneze cu "succesurile" (ca sa citez din clasici in viata). Exista si varianta unui haos total (daca lasam ministrii sa conduca asa cum stiu ei).

  Cele 90 de dosare sunt un aspect pozitiv generalizat la nivelul UE. Pentru Romania in particular nu s-a realizat nimic pozitiv. Nici nu era cazul, este vorba despre presedintia Consiliului UE, nu a unei organizatii care sa se ocupe special de Romania.

  Ceea ce Romania datoreaza PSD si ALDE este perspectiva tot mai indepartata a intrarii in spatiul Schengen si intarirea MCV in ceea ce ne priveste. Fara actiunile intensive de salvare a coruptilor (in frunte cu intai-penalul pus in conservare) care au demolat autoritatea justitiei chiar din interior MCV era acum eliminat iar Romaina era mult mai aporape de Schengen, daca nu chiar in spatiul Schengen. Inainte de glorioasa guvernare eram cu asi buni in fata Bulgariei, acum locurile s-au inversat.
 • +3 (9 voturi)    
  Romania si Bulgaria (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 9:56)

  zxcv [utilizator]

  nu vor intra in Scenghen mult timp de acum incolo, indiferent ce partide vor fi la guvernare, din ratiuni de protejare a spatiului Schengen, asta e adevarul, de nu intelegeti?
 • +2 (10 voturi)    
  Mai intai (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 10:38)

  UpNext [utilizator]

  ne civilizam vizibil si accelerat, gestionam mai ferm fluxurile infractionale, unde suntem "pe podium", inlocuim regimul PSD/ALDE cu ceva mai credibil si eficient, reducem pana la eliminare mofturile unioniste cu Rep. Moldova si apoi....mai vedem.
  • +1 (1 vot)    
   ... pt asta tre' sa ai... (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 19:53)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   ... viatza F lunga .
 • -3 (7 voturi)    
  succese (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 10:38)

  ic.ram1945 [utilizator]

  Nu stiu, dar eu nu am simtit nimic deosebit in timpul Presedentiei. Ca , a fost un mare succes, nu stiu, sdar cred ca is povesti politicianesti europeni: soarta noastra de toate zilele ii hotaresc niste oameni de nimic de la Bruxelles , Bucuresti etc ...
 • -1 (7 voturi)    
  Presedentia Romaniei. (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 10:44)

  Theros [utilizator]

  Situatia actuala in care se afla Romania atat cu spatiul Scenghen cat si MCV se datoreaza in exclusivitate analfabetului si tradatorului de la Cotroceni , acesta NENOROCIRE PENTRU ROMANIA. El PRETINDE CA POLITICA EXTERNA o conduce, dar el nu stie sa conduca un car cu boi!! Uitati explicatia:"Aici, vă dați seama, trebuie să poți negocia cu fiecare sef de stat, care este implicat în decizia la nivelul fiecărui tari , să vezi, care este rațiunea acestei opoziții și cum poți să îndepărtezi această opoziție, dar pentru asta trebuie să înțelegi bine DIPLOMATIA , POLITICA EXTERNA SI CU PRECADERE POLITICA EUROPEANA, , trebuie să înțelegi politica din fiecare țară europeană, trebuie să ai parteneri cu care să poți să discuți NU SA TE DESCONSIDERE SI SA RADA DE TINE , să ai negocieri extrem de serioase-EL NU STIE SI NU POATE SA FACA ACEASTA MUNCA OBOSITOARE- și mai ales să ai capacitatea să știi foarte clar ce poate să înfrângă opoziția care este pusă, la un anumit moment, contra unui interes al României. Acesaata nulitate de presedinte nu numai că nu a încercat să elimine opoziția din Olanda, dar a provocat opoziție și la alte țări” !!!!
 • -3 (3 voturi)    
  leah mincinos: (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 20:41)

  victor L [utilizator]

  "Tusk, mesaj pentru Iohannis: Mulțumesc pentru președinția energică și de succes".
 • -1 (3 voturi)    
  Eu vad (Sâmbătă, 29 iunie 2019, 23:44)

  Mironescu Valeriu [anonim]

  lucrurile asa:
  Presedentia UE a fost un succes, datorat exclusiv guvernului, deoarece acesta trebuia si s-a ocupat de tot. Iohannis, contrar a ceea ce stiam despre sasi si tupeu, si-a arogat niste merite care nu erau absolut de loc ale lui.
  Intrarea in spatiu Shengen nu are, la ora asta, nimic de-a face cu situatia din tara. Romania si-a indeplinit toate sarcinile ce tin de aceasta aderare. MCV nu are legatura cu asta. Romania nu trebuie sa se roage, ci trebuie sa determine (oblige) UE s-o primeasca. Am putea invata de la politica ruseasca in sensul asta.
  Nu stiu daca aderarea la Shengen e in interesul nostru, in contextul in care noi vrem sa tinem forta de munca in tara, nu s-o "exportam".
  • 0 (2 voturi)    
   Eu văd că matale cam umbli cu fofârlika (Duminică, 30 iunie 2019, 11:08)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Mironescu Valeriu

   de producție moskovită. Hai să îți luăm afirmațiile fofârlite, pe rând:
   1. Președinția UE a fost un succes așa de mare, încât Finlanda s-a oferit să ne înlocuiască, ceea ce spune tot despre succesurili lu duamna Veorique ot Videle. Iohanis nu și-a arogat niște merite inexistente, el a acționat pe alte canale decât cele ale președinției UE (Consiliul European).
   2. Intrarea în spațiul Shengen are totul de-a face cu situația din țară. România nu și-a îndeplinit decât sarcinile tehnice. Astea nu fac nici doi bani - ca de pildă, degeaba ai tehnica de monitorizare a spațiului maritim, dacă se ”defectează” taman când intră în apele teritoriale un iaht plin cu droguri (ar fi putut să fie o bombiță chimică sau orice altă chestie supernasoală). MCV are deci toate legăturile cu asta, pentru că corupția se combate prin lege, iar MCV arată că legile din România nu se aplică normal și general, ci selectiv la cine trebuie, iar PSD a făcut praf justiția. România nu trebuie nici să roage, nici să oblige UE, ci doar să satisfacă toate condițiile, nu doar pe cele tehnice. Iar de la politica rusească nu putem învăța nimic, decât să împrumutăm niște Novichok de la Putin.
   3. Aderarea la Shengen nu are nimic de-a face cu forța de muncă, ea deplasându-se fără probleme, după cum pot să ți-o ateste miile de copii crescând fără părințe. Noi nu vrem să exportăm forța de muncă, dar ea, fiind cam gânditoare, a luat la cunoștință de lozincile PCR-FSN-PDSR-PSD gen ”Noi muncim, nu gândim!” sau ”Moarte intelectualilor!”. Ca atare, cine votează, nu prea gândește mult, cu excepția ultimelor alegeri, în care totuși lumea s-a gândit. Ca atare, PSD, dacă nu bloca diaspora, lua doar 15%, ceea ce sperăm să se întâmple la următoarele două sesiuni electorale, prezidențialele și parlamentarele.
   • -1 (1 vot)    
    Rusia e (Duminică, 30 iunie 2019, 18:29)

    Mironescu Valeriu [anonim] i-a raspuns lui Spiky

    cel mai mare dusman al nostru, dar asta nu inseamna ca nu avem ce invata de la ea.
    Finlanda s-a oferit sa ne inlocuiasca inainte de a prelua presedentia UE si in urma "ingrijorarilor profunde" ale presedintelui nostru, ingrijorari care s-au dovedit total nefondate, daca ne luam dupa aprecierile oficialilor UE, in frunte cu Tusk. Daca tot a venit vorba, guvernul din Finlanda a cazut la scurt timp dupa aceasta "oferta". Puteam sa-i intoarcem Finlandei "oferta".
    Daca PSD a facut praf justitia, atunci cum Dragnea a fost arestat ? PSD a incercat de fapt sa rupa legaturile complet anormale dintre justitie si SRI. Nu a reusit decat in mica masura.
    S-au luat masuri pentru ca votul din diaspora sa se faca in decurs de 3 zile, pana la ora 12 etc. Sunt foarte convins ca aceste masuri vor duce la disparitia cozilor. Sunt tot atat de convins insa ca numarul celor care vor vota va fi mult mai mic decat la ultimile alegeri. De ce? Pentru ca aceste cozi erau intretinute si daca nu mai e coada de ce sa mai votezi? Vom trai si vom vedea!
    • +1 (1 vot)    
     Bateți câmpii cu grație (Joi, 4 iulie 2019, 19:51)

     Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Mironescu Valeriu

     În principiu avem de învățat de la orice țară, dar de la Rusia cel mai puțin - autoritarismul arbitrar, agresivitatea și disprețul ce caracterizează interacțiunile cu țările mai mici, războiul informațional, nu sunt lucruri demne de învățat.
     Îngrijorările președintelui s-a văzut foarte bine că sunt fundamentate. Justiția este făcută praf de OUGuri și decizii aberante ale unei CCR vădit părtinitoare protejând infractorii de înalt rang politic.Căderea guvernului finlandez nu are nimic de a face cu incapacitatea crasă ce se etalează cu fiecare apariție a duamnei Veorika sau a DJ-ului finanțist.
     Faptul că România a fost capabilă de anumite chestii s-a datorat birocraților care au lucrat la ele, nu guvernului României compus din nulități kleptocrate. Respectivii birocrați au fost la post înainte de guvernul de momâi pecero-pesediste și vor rămâne în funcție și în continuare, deoarece nu pot fi înlocuiți de pilele și secretarele de școală din Teleorman.
     Dragnea a fost arestat pentru că nu a reușit să alinieze pe toți hoții din partid, a fost șmecher încercând să scape doar el, și ceilalți s-au răzbunat. Matale chiar ești zdravăn la cap când faci afirmații de genul ”PSD a incercat de fapt sa rupa legaturile complet anormale dintre justitie si SRI”? Legăturile sunt normale - SRI are și el un rol în lupta împotriva corupției, și de aia e și ciuca bătăilor. Matale încerci să faci poante proaste - Securitatea, sau o parte a ei, a rămas bine înfiptă în FSN-PDSR-PSD și nu prea îi pică bine că tinerii i-au dat la o parte, după ce Iliescu în proptise ca lumea pe felie. PSD este ”demnul” (ironie, în caz că nu te-ai prins) urmaș al PCR, practic eșalonul II.
     Rezultatul cozilor cât se poate de reale la votul din străinătate va duce PSD spre 15%, și matale, și aiuriții hoți de la șefia partidului vor vedea că lozinca UE-PSD nu se referea la Dragnea, ci la toți hoții din GIO-PSD. Președinția pierdută, PSD are doi ani până la parlamentare să îi mai păcălească o dată pe români.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version