Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat luni, înaintea ședinței Consiliului Superior al Magistraturii, că, din punctul ei de vedere, fetița luată cu mascații de la asistentul maternal ar trebui să nu fie scoasă din țară până când nu este lămurită toată situația.

Ana BirchallFoto: Agerpres

”Cred că este absolut normal ca, până nu sunt lămurite toate aspectele acestei proceduri, fetița să rămână în România”, a spus Birchall, adăugând că trebuie așteptat rezultatul anchetei.

”Pe noi ne interesează ca Sorina să fie bine, e singurul lucru care mă preocupă în acest moment”, a spus ministrul justiției, adăugând că trebuie luate măsuri pentru a nu se mai ajunge în astfel de situații.

Întrebată dacă fetița a fost dată în consemn la frontieră, pentru a nu fi scoasă din țară, Ana Birchall a răspuns că nu are asemenea informații.

Procurorul general Bogdan Licu a declarat, luni dimineață, că fetița de 8 ani luată cu mascații din familia unor asistenți maternali din Baia de Aramă, nu va părăsi țara până când nu se va asigura că îi va fi respectată integritatea fizică, cât și, mai ales, cea psihică.