Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că "a ignorat deliberat apelul PSD, care a propus completarea acordului politic pentru consolidarea parcursului european al României, și îi cere acestuia să explice cu ce propuneri ale PSD nu a fost de acord.

Mihai FiforFoto: Facebook

"Îmi pare rău că președintele a ignorat apelul Partidului Social Democrat cu privire la acordul politic național. Am propus completarea acestui pact cu valori și principii europene esențiale pentru România pe care, însă, domnul Iohannis le ignoră deliberat, fiind captivat de-a dreptul de campania electorală în care se află de la începutul anului. Ce înseamnă această tăcere absolută, această lipsă totală de reacție din partea domniei sale? Cu care din propunerile PSD nu a fost domnul Iohannis de acord? Cerem un răspuns. Pentru că românii merită un răspuns. Nu este și președintele celor care au votat în 26 mai pentru un parcurs european sănătos? Pentru ei nu se semnează acordul?”, a scris Mihai Fifor, joi, pe Facebook.

El mai susține că România nu mai poate avea un președinte interesat doar de propria campanie electorală și că "aceste jocuri de imagine, încununate fastuos la Cotroceni sub semnul Aliantei Austeritatii PNL-USR-Pro Romania, arată doar lipsă de seriozitate, de responsabilitate și de respect pentru români.

Președinții PNL, USR, PMP și Pro România, Ludovic Orban, Dan Barna, Eugen Tomac și respectiv Victor Ponta au semnat joi, alături de Klaus Iohannis, acordul politic național pentru consolidarea parcursului european al României, în cadrul unei ceremonii organizate de șeful statului la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a spus la ceremonia de semnare că PSD nu are intenția să se schimbe, iar legat de pact PSD a propus mai multe amendamente decât articolele din acord.