O comisie a Penitenciarului Rahova a decis, după ce s-a încheiat perioada de carantină pentru Radu Mazăre, ca fostul primar al Constanței să rămână în această unitate de detenție, în regim închis, până în anul 2021.

MazareFoto: Hotnews

Mihai Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, a precizat pentru Mediafax că o comisie a Penitenciarului Rahova a decis ca Radu Mazăre să rămână în această unitate în regim închis, până în anul 2021.

Decizia comisiei vine după ce, duminică, a expirat perioada de 21 de zile de carantină.

Potrivit lui Mihai Mazăre, fostul edil se află în celulă cu trei persoane - doi cetățeni de origine turcă și un român.

UPDATE: Însă, potrivit avocatului lui Radu Mazăre, Lizeta Haralambie, e posibil ca fostul edil să fie mutat din Penitenciarul Rahova în altă unitate de detenție. Acest lucru ar putea fi posibil dacă instanța îi revocă lui Mazăre mandatul de arestare preventivă pentru încălcarea controlului judiciar în alt dosar. În cazul în care instanța supremă revocă măsura, comisia de la Rahova se va întruni din nou și Mazăre ar putea fi mutat în alt penitenciar.

Fostul primar al Constanţei a fost extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în dosarul retrocedărilor plajelor.

Radu Mazăre și-a cerut în căsătorie iubita și ar urma să se căsătorească în penitenciar luna viitoare, iar după căsătorie va fi nașul colegului său de celulă de la Rahova, spunea fratele fostului primar al Constanței.