Călin Popescu Tăriceanu va conduce delegația ALDE care va participa miercuri la consultările de la Cotroceni convocate de președintele Klaus Iohannis pentru transpunerea în legislație a referendumului pe justiție din 26 mai.

Calin Popescu TariceanuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

ALDE va merge la consultările de la Cotroceni miercuri de la ora 12.00, iar delegaţia va fi condusă de liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu. Din delegație vor face parte și secretarul general Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu, a anunțat ALDE, printr-un comunicat de presă.

Marți, președintele Klaus Iohannis a avut consultări cu PNL, USR și UDMR. Miercuri sunt chemați la Cotroceni reprezentanții PMP, ALDE, Pro România, ai minorităților naționale și ai PSD.

Președintele Iohannis a criticat marți votul senatorilor, care au respins cererea procurorilor DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, spunând că "scutul" făcut de PSD și ALDE prin vot arată că aceste partide nu au înțeles mesajul românilor."Au mers mai departe așa cum sunt obișnuiți și au făcut zid în jurul lui Tăriceanu ca nu cumva marea valoare a politicii românești să fie atinsă de procurori. Jalnic și rușinos”, a spus Iohannis.