​PSD și-a dat arama pe față, făcând scut în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu și ignorând mesajul transmis de români la votul din 26 mai, a susținut președintele Klaus Iohannis, referindu-se la vorul din Senat de respingere a cererii DNA în cazul liderului ALDE.

Calin Popescu TariceanuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

„Cred că este atât de jalnic și denotă o atitudine de dispreț așa de profund din partea PSD-ALDE față de voința românilor încât îmi e greu să și găsesc o calificare pentru votul din Senat. Practic PSD-ALDE prin apărarea lui Tăriceanu cu acest vot și-au dat arama pe față. Nu au înțeles nimic din ce le-au spus românii la vot. Au mers mai departe așa cum sunt obișnuiți și au făcut zid în jurul lui Tăricanu ca nu cumva marea valoare a politicii românești să fie atinsă de procurori. Jalnic și rușinos”, a declarat președintele, marți, înainte de consutările de la Cotroceni.

Cu o zi înainte, după votul din Senat, șeful statului a susținut că PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală.

”PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală. Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că votul dat astăzi în Senat reprezintă un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendumul din 26 mai. La doar câteva zile după ce românii au sancționat explicit și dur politica PSD-ALDE de a pune instituțiile statului în slujba protejării politicienilor cu probleme penale, senatorii majorității se dezic de mandatul primit de la cetățeni. Parlamentarii PSD-ALDE, prin votul de astăzi, se descalifică în fața propriilor cetățeni și dovedesc astfel că nu sunt altceva decât o rușine pentru țara lor”, se arată într-un comunicat de presă.