Ministrul de Interne, Carmen Dan, spune că nu are nicio vină în cazul uciderii polițistului din Timiș, pentru că "nu crede nimeni că ministrul este cel care echipează un polițist atunci când pleacă în misiune". Despre cererea sindicatelor din Poliție de a demisiona, din cauza subfinanțării Poliției, Carmen Dan a susținut că sindicaliștii îi cer demisia de câte ori pot să profite de o astfel de ocazie.

Carmen DanFoto: Captura video

"Sindicaliștii cer demisia ori de câte ori pot să profite de o astfel de ocazie. Le-aș răspunde concret cu date și cu informații certe. (...) Cred că nu crede nimeni că ministrul este cel care echipează un polițist atunci când pleacă în misiune", a declarat Carmen Dan, luni, într-o conferința de presă.

Ea a spus că aspecte care ţin de această misiune sunt şi vor fi verificate prin Poliția Română, iar dacă ceva nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenţie, vor fi luate "cele mai severe măsuri".

"În acest moment, prioritatea pentru noi este să-l identificăm și să-l găsim pe criminal. Vă asigur că toate celelalte aspecte care țin de procedura, de organizarea acestei misiuni sunt și vor fi verificate prin IGPR (...) și, dacă ceva acolo nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenție, se vor lua cele mai severe măsuri", a mai Carmen Dan.

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, solicită demisia ministrului Carmen Dan după uciderea poliţistului în misiune în Timiș de către un urmărit internațional pe care îl urmărea, acesta acuzând că Poliția este subfinanțată. Dumitru Coarnă a precizat că agentul din Timiș este al patrulea om din Poliție care-și pierde viața în mandatul lui Carmen Dan la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Și vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România (SNPR) Decus, Bogdan Bănică, a cerut demisia lui Carmen Dan, pentru slaba finanțare a Poliției Române. "Te-ai sinucis, Cristi, fără să-ți dai seama, acceptând condițiile mizere de muncă, nepăsarea și ironia meschină din acest sistem. Dacă nu ne trezim, ne sinucidem toți, fără să realizăm", este mesajul liderului sindical.

Un polițist în vârstă de 43 de ani, de la Postul din orașul Recaș, a fost împușcat mortal, duminică, în localitatea Izvin, de către un bărbat dat în urmărire internațională pentru tâlhărie, în timpul unei misiuni de prindere a sa. Atacatorul se numește Marcel Ionel Lepa și a reușit să fugă imediat după incident. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică, referitor la moartea polițistului din Timiș, că a existat o lege care prevedea întărirea autorităţii polițistului, aprobată în Parlament, dar care nu a intrat în vigoare pentru că a fost atacată la CCR.

CITEȘTE ȘI: