Alertă în Timiș, unde este mobilizare maximă pentru găsirea bărbatului care a împușcat mortal un politist. La operațiunea de căutare a individului, care a fost dat în urmărire națională după l-a ucis pe polițist, participă sute de persoane. Este vorba de polițiști și jandarmi înarmați și îmbrăcați cu veste antiglonț, iar în sprijinul echipelor din Timiș au fost trimiși și luptători ai Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale din București, dar și din Arad și Caraș Severin.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un elicoper MAI, o dronă performantă, dispozitive cu termoviziune și câini special antrenați sunt folosiți la căutări.

Agresorul, Ionel Marcel Lepa, este înarmat și încă nu a fost găsit după ce a reușit să scape de polițiști în cursul zilei de duminică, în fuga sa împușcând mortal un om al legii. Polițiștii au tras și ei, reușind să-l rănească pe agresor.

CITEȘTE ȘI: Conducerea Poliției Române a demarat o anchetă la nivelul IPJ Timiș, după moartea polițistului aflat în misiune / Traian Berbeceanu: „Nu, doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecție”

Ionel Marcel Lepa, de 47 de ani, din orașul Lugoj, era dat în urmărire internațională pentru tâlhărie.

El a fost încolțit duminică de polițiștii care aveau informații despre locul în care se ascunde.

Atunci când bărbatul a ieşit din casă, a început să tragă nimerind un poliţist, apoi a fugit câteva sute de metri şi a intrat într-un alt imobil. Acolo ar fi ameninţat locatarii pentru a îi da cheile unei maşini cu care apoi a încercat să fugă.

Unul dintre ofiţerii Serviciului urmăriri a executat trei focuri de armă către maşina în care se afla agresorul, iar acesta a fost rănit, cel mai probabil în zona umărului.

Bărbatul a părăsit vehiculul şi a fugit pe jos în zona de vegetaţie a localităţii unde s-ar ascunde şi în prezent.

Arma folosită în atac este un pistol calibru 7,65 milimetri, de provenienţă sârbească, potrivit autorităților.