Ludovic Orban: Nu am nimic cu IT-iștii, dar trebuie să existe principiul echității fiscale / Pe principiul de acum, hai să-i scutim și pe profesorii de informatică, pentru că îi formează pe IT-iști

de MH     HotNews.ro
Duminică, 2 iunie 2019, 12:48 Actualitate | Esenţial


Ludovic Orban în studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews
Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că, atunci când a vorbit despre impozitarea IT-iștilor, a vorbit despre un principiu - cel al echității fiscale, considerând că nu se pot crea privilegii pentru anumite categorii profesionale. Potrivit lui Orban, pe același principiu care funcționează acum ar trebui scutiți, de exemplu, profesorii de informatică, pentru că ei îi formează pe IT-iști.

"Este o declarație în care am vorbit despre principiul echității fiscale, iar în acel context am făcut acea declarație. Sunt adept al echității fiscale și consider că prin orice alt principiu se pot crea privilegii pentru anumite categorii profesionale și am exemplificat cu IT-iștii. Nu am nimic cu IT-iștii, dimpotrivă, îmi doresc dezvoltarea acestui sector, dar nu este normal ca ei să fie scutiți de impozit, iar alte categorii nu. Pe principiul acesta hai să îi scutim și pe profesorii de informatică, pentru că ei îi formează pe IT-iști", a declarat Ludovic Orban, duminică, pentru HotNews.ro.

El a reamintit că această măsură a fost luată în timpul guvernării Adrian Năstase, pentru a împiedica exodul IT-iștilor, spunând însă că sunt o mulțime de alte categorii profesionale care pleacă din țară.

Liderul PNL a mai spus că nu își retrage declarațiile, subliniind că este vorba despre un principiu ca toți să fie tratați egal.

"Eu ce am spus nu retrag. Repet, este vorba despre principiul echității fiscale și despre faptul că nu trebuie să existe categorii de oameni care beneficieze de avantaje, spre deosebire de ceilalți", a adăugat liderul PNL.Conform informațiilor ANIS, transmise HotNews.ro, cifra de afaceri a industriei estimată pentru 2019 este de peste 5 miliarde Euro, aproape 6% contribuție la PIB. Din 2013 până astăzi, dimensiunea pieței s-a dublat, iar din 2003 a crescut de cinci ori (de la 1 mld Euro - la 5 mld Euro). Contribuție în PIB a industriei a evoluat de la 0.5% în 2003 la aproape 6% astăzi.

Sunt 100.000 de specialiști a căror contribuție însumează o pondere de aprox 6% în PIB-ul României. Nevoia anuală de specialiști este de 14.000 de oameni pe an, dublă față de numărul absolvenților din domeniu. IT-ul aduce acum aprox 6% din PIB, dar are potential sa ajunga la 10% în 5 ani, au precizat aceștia.

CITEȘTE ȘI:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


22436 vizualizari

 • +9 (31 voturi)    
  Asa e... (Duminică, 2 iunie 2019, 12:55)

  vladionvladion [utilizator]

  Sa incepem cu BOR si ajungem si la IT-isti
  • -6 (28 voturi)    
   hei (Duminică, 2 iunie 2019, 15:42)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui vladionvladion

   In loc de scutire pentru IT-isti, n-ar fi mai bine sa-i scuteasca pe doctori, ca acolo chiar e o criza?! Mai mult, sa ofere un bonus celor care revin in tzara?
   • +2 (16 voturi)    
    De ce nu concomitent? (Duminică, 2 iunie 2019, 16:44)

    coldplayer211 [utilizator] i-a raspuns lui john70

    De ce pui problema ori medicii, ori aitistii? Eu zic ca sa fie sustinute concomitent.
    • +9 (11 voturi)    
     O prostie (Duminică, 2 iunie 2019, 18:34)

     JohnR [utilizator] i-a raspuns lui coldplayer211

     Medicii nu produc PIB. Ei consuma PIB. Pentru scutirea de impozit trebuie sa existe productie pe cap de programator. E una din reguli pentru a beneficia.
     • +2 (4 voturi)    
      Ziaristii profesionisti ca si Organ (Luni, 3 iunie 2019, 9:27)

      om_normal [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

      uita sa se documenteze
      "Angajatorul a realizat in anul fiscal precedent si a inregistrat distinct in balantele analitice venituri din activitatea de creare de programe pentru calculator destinata comercializarii;
      Veniturile anuale prevazute la pct. 5 au o valoare de cel putin echivalentul in RON a 10.000 euro*(calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Nationala a Romaniei, aferent fiecarei luni in care s-a inregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiaza de scutirea de impozit pe venit."
    • 0 (8 voturi)    
     Eu zic sa zboare uselistii (Duminică, 2 iunie 2019, 18:46)

     asistat [utilizator] i-a raspuns lui coldplayer211

     si sa trecem noi, ai nostri, de la USR la guvernare, ca pt asta a votat poporul si diasporele!
    • +6 (8 voturi)    
     Hai să scutim pe toată lumea (Duminică, 2 iunie 2019, 18:59)

     Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui coldplayer211

     Și va fi bine. De ce doar medicii și programatorii?
     • +1 (3 voturi)    
      nu e nerealist! (Duminică, 2 iunie 2019, 20:56)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

      Se poate "trai" la buget si numai din TVA! ;)
   • +10 (16 voturi)    
    scutire taxe (Duminică, 2 iunie 2019, 18:09)

    katystea [utilizator] i-a raspuns lui john70

    Cu medici nu sunt de acord. Anul acesta am avut o interventie chirurgicala la un spital de stat. Am intrebat doctorul cât este ”scorul” pentru intervenție. A spus că că nu discutăm acest subiect. După operatie a vorbit frumos, până a realizat că nu vreau să mă ”simt” să dau ceva. Ulterior a devenit arogant și complet dezinteresat de starea mea. După două luni, o prietenă de-a mea a facut aceeași intervenție, la acelasi spital și la același medic. A dat de bunăvoie 100 euro și a fost tratată mult mai atent și omenos de doctor. Medicii au rămas, mulți dintre ei, aceeași șpăgari dar mult mai prudenți. Pericolul este că indiferența lor este criminală, pune în pericol viața și sănătatea pacientului.
   • +6 (10 voturi)    
    Doctorii sunt bugetari (Duminică, 2 iunie 2019, 18:30)

    JohnR [utilizator] i-a raspuns lui john70

    Ei asadar nu sunt producatori de valoare. ci sustinatori ai adevaratilor producatori de valoare care sunt Specialistii IT. Un exemplu dus la extrem e inteligenta artificiala si robotica care in scurt timp va inlocui medicii si aproape orice alta meserie care poate fi automatizata. Cine nu intelege asta va devenii sclav modern in 20-30 de ani. E valabil si la nivel de tara.
    • +1 (3 voturi)    
     cand vei fi bonav (Luni, 3 iunie 2019, 11:21)

     yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

     te invit sa gandesti la fel ca it e mai util pentru societate decat doctorul iar cand viata ta va depinde de medici sa ii spui calculatorului sa te faca bine.
    • 0 (2 voturi)    
     Vezi ca pana una alta AI (Marţi, 4 iunie 2019, 2:06)

     John_english [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

     va înlocui programatorii. si asta foarte curând.

     dacă nu crezi cauta interviul cu Talpeș.
   • +5 (7 voturi)    
    corect, dar... (Duminică, 2 iunie 2019, 18:51)

    George231 [utilizator] i-a raspuns lui john70

    Sunt complet de acord cu tine, sa-i scuteasca si pe medici dar in acelasi timp sa li se introduca si sisteme de performanta ca in IT si sa li se ofere conditii de munca occidentale, ca spitalele la noi sunt cocine unde ti-e scarba sa intri. In felul acesta medicii buni vor ramane in tara. Altfel nu poti sa compari cele doua categorii in ceea ce priveste doar scutirea de impozit
  • +4 (10 voturi)    
   USR (Duminică, 2 iunie 2019, 18:24)

   JohnR [utilizator] i-a raspuns lui vladionvladion

   Ce o mai dau in bara PNL-ul. IT-ul e un sector care produce miliarde din nimic (mediul virtual). Specialistii in IT sunt vanati de toate tarile dezvoltate fara exceptie. Specialistii nu o sa piarda. O sa lucreze pentru aceeasi firma din Bulgaria sau Polonia. O sa piarda Romania.
   • +1 (3 voturi)    
    Postarea dvs. atât de corectă, a sărit un aspect (Luni, 3 iunie 2019, 11:13)

    Spiky [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

    şi este unul chiar fiscal. Un programator poate lucra de acasă pe internet - există programe gen Freelancer şi altele - şi poate încasa banii în cine ştie ce cont virtual sau card la care ANAF nu are acces. Prin asta el poate ocoli complet sistemul fiscal românesc, îşi poate plăti CAS şi CASSul cu cash la ghişeu, şi astfel statul român ia o ţeapă numero UNO. Acesta este scopul principal al scutirii de impozit - din salariile babane ale IT-ştilor se extrag nişte CAS-CASS-uri la fel de babane. În clipa în care nu le mai acorzi nişte facilităţi fiscale, firmele îi angajează în virtual şi ei lucrează de acasă fără vreo problemă.
  • +4 (8 voturi)    
   Sustin initiativa (Duminică, 2 iunie 2019, 19:01)

   ABBV [utilizator] i-a raspuns lui vladionvladion

   Fara finantari pentru culte din banul public! Cine vrea poate dona benevol. Dar cred ca suntem un procent destul de mare care dorim ca bani sa ajunga la lumina, nu la mafia BOR!
   • -4 (6 voturi)    
    Mda (Duminică, 2 iunie 2019, 21:03)

    idsoc [utilizator] i-a raspuns lui ABBV

    Sa ajunga la mafia IT. Cum se numea compania lui Ghita, Asesoft cumva?
  • -3 (7 voturi)    
   Problema e (Duminică, 2 iunie 2019, 21:00)

   idsoc [utilizator] i-a raspuns lui vladionvladion

   ...ca popii platesc deja impozit pe venit. Deci ce facem, trecem si la ITisti?
  • +3 (7 voturi)    
   nu este despre IT-isti vorba (Duminică, 2 iunie 2019, 21:21)

   doejohn [utilizator] i-a raspuns lui vladionvladion

   Aici nu e vorba de IT-isti. Lui Orban i se rupe de IT-isti sau de faptul ca astia platesc sau nu platesc impozit.

   Intentia lui e de fapt sa dea in USR. IT-isti din marile centre universitare au votat in proprotie covarsitoare USR. Si daca poti sa bagi zanzanie, sa spui ca astia sunt sustinuti de IT-isti hai sa dam in ei daca putem.
 • -1 (23 voturi)    
  principii mai vechi (Duminică, 2 iunie 2019, 12:57)

  Casargoz [utilizator]

  Poate a gresit si vorbea de principiul echitatii socialiste?
  Da: nu avea ce sa caute la PNL.
  • 0 (22 voturi)    
   Pai nu stiu, hai sa vedem cum e in alte tari (Duminică, 2 iunie 2019, 15:49)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

   occidentale. Exista in US , Germania, Franta, Anglia scutiri pentru diverse categorii socio-profesionale ? Singurele reduceri de impozite sunt pentru cei cu venituri mici care platesc impozite mai mici ( rata de taxare e mai mica).
   • +5 (11 voturi)    
    Chiar asa (Duminică, 2 iunie 2019, 16:35)

    Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

    Ti se pare ca Orban seamana cu liberalii din alte tari?
    Eu ma uit cu e in alte tari si e bine,,,
    Sa nu se uite toti IT-ul cum e in alte tari, incare la condurea liberalilor sunt chiar :LIBERALI :)
    • +6 (8 voturi)    
     Si vesticii au niste politicieni de toata tranta! (Duminică, 2 iunie 2019, 20:06)

     danduta [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

     Vezi Cameron care a nenorocit o tara, May, care se incapataneaza in prostie.
     Nici cu Merkel nu mi-e deloc rusine. A populat Germania cu trantori islamici si acum se mira ce de au aparut ne onazistii si atentatele islamice.
   • +2 (6 voturi)    
    Mai citeste o data ce-ai scris (Duminică, 2 iunie 2019, 18:54)

    George231 [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

    Tu compari Romania cu US, Germania, Franta, Anglia? Poate nu stiai, insa tarile occidentale mentionate de tine sunt tocmai cele care solicita cel mai des serviciile IT din Romania. E nevoie sa-ti explic si de ce?
    • +3 (5 voturi)    
     Si ? (Duminică, 2 iunie 2019, 19:35)

     Maspp [utilizator] i-a raspuns lui George231

     In urmatoarea etapa isi vor muta birourile in India, Pakistan, Ucraina. Care e problema ? Ce legatura asta cu sistemul de impozitare ?
 • -6 (20 voturi)    
  Da (Duminică, 2 iunie 2019, 13:03)

  mitg [utilizator]

  Asta e o idee foarte buna.
  Profesorii universitari (si conferentiarii, si lectorii) din domeniul IT (robotica, programare si alte domenii cheie) sa fie scutiti nu numai de impozitul pe venit, ci si cel de activitati independente din domeniul conex profesiei (consultanta, brevete etc). Astfel vom stimula economia si cu chiu cu vai vom mai iesi din groapa.

  Ludovic, hai jetu.
 • -15 (23 voturi)    
  mutare in 2 pasi... (Duminică, 2 iunie 2019, 13:04)

  demaGOGU [utilizator]

  ...dupa eliminarea privilegiilor de clasa(sic) trebuie renuntat la catastrofa sociala numita cota unica si revenit la impozitul progresiv:

  castigi mai mult, ai o casa/masina mai mare , platesti MARGINAL mai mult decat saracanul pe salar minim/apt 2 cam cf ii.

  nu o vom repeta niciodata suficient: nu poti avea bunuri si servicii publice la nivelul celor din Occident cu scheme ale impozitarii veniturilor/proprietatii demne de o tara africana/sud-americana.

  are curajul PNL sa asume public un asemenea program?
  • +13 (23 voturi)    
   hei (Duminică, 2 iunie 2019, 15:44)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Tovarase, daca castigi mai mult, platesti mai mult, chiar si cu cota unica. Adica daca castigi 100 de mii pe an, platesti 16 mii impozit. Daca castigi 200 de mii pe an, platesti 32 de mii impozit. E clar?
   • -5 (9 voturi)    
    Alo, tovarase (Duminică, 2 iunie 2019, 19:36)

    kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui john70

    E tot una 16% din 2000 de lei cu 16% din 500.000 sau un milion de euro ? Sa nu vorbim de sume si mai mari. Nu e normal ca Taraiac sa fie impozitat cu 16%, la fel cu Gigi de la scularie.
    Cota unica e doar in foste tari comuniste, sapte la numar, si e o mizerie in primul rand ca prin aceasta metoda se polarizeaza doar doua clase : bogati si saraci.
    Daca vrei dezvoltare, introduci impozitarea progresiva pe care o au toate statele dezvoltate, nu ramai la o cota de sorginte comunistoida, egalitarista.
  • +2 (4 voturi)    
   Este parerea dumneavoastra ! (Duminică, 2 iunie 2019, 21:08)

   dincannes [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   De ce progresiv?
   20% pentru un sarac, reprezinta o contributie mica la buget, 20% aplicat la un venit de milioane, reprezinta o contributie substantiala pentru bugetul statului; de ce vreti sa fie "si mai substantiala"? Aveti argumente? (Desigur, socialistii cauta banii acolo unde sunt si frineaza astfel progresul.)
   Rolul politicului este sa dirijeze natia intr-o buna directie: sa nu se bea prea mult, sa nu se exagereze cu fumatul, sa "apara" cit mai multi copii (deci nu LGBT-istii trebuiesc scutiti de taxe), sa se dezvolte turismul, invatamintul sa fie cit mai performant, produsele interne sa fie cit mai putin taxate, etc.
   • 0 (0 voturi)    
    google it (Marţi, 4 iunie 2019, 2:11)

    John_english [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

    teoria impozitului progresiv e discutata si rediscutata in economiile avansate. este chiar subiect de examen in facultatile de profil.
    • +2 (2 voturi)    
     Uitati-va in jurul (Marţi, 4 iunie 2019, 9:06)

     dincannes [utilizator] i-a raspuns lui John_english

     … dumneavoastra; sunt foarte multi socialisti. Ei "rediscuta".
     Si mie-mi place sa fim cit mai egali, dar ca sa nu dai faliment, trebuie sa se aplice socialismul, peste tot in lume, concomitent ! Altfel concurenta te pune la pamint.
     • 0 (0 voturi)    
      Sistemul de taxare personala (Miercuri, 5 iunie 2019, 4:48)

      John_english [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

      n-are legatura cu socialismul.

      el rezolva o inechitate sociala pentru ca nu toti ne nastem la fel.

      astfel un sarac va ramane vesnic in saracie iar cei bogati vor fi din ce in ce mai bogati pana ne vom intoarce din nou la sclavagism, revoluții si războaie.

      nu subestima puterea distructiva a celor ce nu mai au nimic de pierdut.
      • 0 (0 voturi)    
       De dragul conversatiei. (Miercuri, 5 iunie 2019, 9:49)

       dincannes [utilizator] i-a raspuns lui John_english

       In Franta jumatate din ce incaseaza fiscul, cheltuieste cu salariile inspectorilor !
       Atunci nu-i mai economic sa desfiintam impozitul pe venit complet si sa marim TVA-ul cu atit, incit pe total, sa ramina constante incasarila bugetare? O armata de inspectori vor putea deveni mai utili societatii, in diferite alte meserii. Marirea TVA-ului nu implica nici-o cheltuiala suplimentara pentru stat.
       TVA-ul insa nu poate fi progresiv. Daca cumperi o bicicleta contribui la buget cu mai putin decit daca-ti cumperi un vapor.
       Utopic, nu? Daca insa UE decide asa ceva, no o singura tara, incepe sa sune bine !
       • 0 (0 voturi)    
        Franta e deosebita :) (Joi, 6 iunie 2019, 2:42)

        John_english [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

        in US si Canada controalele sunt rare. Ei nu cheltuie asa multi bani pe administratie si lasa piata sa se regleze singura.

        Cu taxele ei au rezolvat altfel. Taxa pe proprietate este mare dar TVA-ul este foarte mic. La produsele alimentare neprelucrate este chiar zero. Impozitul pe venit este similar Europei.

        in US TVA-ul e in medie 7%, in Canada aproximativ 13%. Taxele la rosii, castraveti, branza, oua... samd sunt 0 in ambele tari.

        Intr-adevar Europa este suprataxata dar munceste semnificativ mai putin si plateste foarte mult pentru birocratie.
  • +4 (6 voturi)    
   Chiar preferati ruina? (Duminică, 2 iunie 2019, 23:37)

   dincannes [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   (Uitati hotii bogati !)
   Un om inteligent, muncitor, poate deveni bogat. Ce face cu banii? Ii investeste sau ii cheltuieste. In ambele cazuri tara prospera.
   Pai atunci, in loc sa fie taxati progresiv, este mult mai eficient, sa fie taxati "regresiv", sa se imbogateasca si mai mult, si cu ei odata, toata tara!
   Ce vreti dumneavoastra au facut-o de multe ori socialistii. Pentru 2, 3 ani merge, dar apoi totul "se desumfla", apare RUINA !
   Nu-i bai, mai studiati !
 • +7 (25 voturi)    
  Orban e socialist? (Duminică, 2 iunie 2019, 13:17)

  gigelBalanel [utilizator]

  Cum sa existe echitate la impartire daca nu este echitate la contributie?

  E foarte simplu pentru ei, politicienii si alte categorii cvasi capuse: ne punem toti la masa, gigel IT-istul si altii care produc efectiv plus valoare aduc mancarea, politicianul si restul de trantori vin doar cu cutitul si furcutlita. Si... imparteala trebuie sa fie EGALA, nu...?

  Chiar mai mult de atat insa se intampla, pentru ca gigel IT-istul trebuie sa lase din portia lui ca Orban si restul sa-si ieie si la pachet.

  Frumos, eminamente gandire socialista la betivul asta!
  • +2 (6 voturi)    
   Castiga USR PLUS (Duminică, 2 iunie 2019, 18:31)

   JohnR [utilizator] i-a raspuns lui gigelBalanel

   Daca continua asa PNL va ajunge pe locul doi la urmatoarele alegeri.
   • 0 (2 voturi)    
    Este deja. (Luni, 3 iunie 2019, 11:19)

    Spiky [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

    Dacă nu bloca PSD-PCR votul în străinătate, acolo mai lua USR-PLUS vreo câteva milioane, două-trei jumate...
    PNL este doar un PSD mai cu ştaif, mai cu figuri de capitalism pe ei. În rest, USL a dovedit cu asupra de măsură incapacitatea PNL de a juca un rol în transformarea României...
  • +4 (6 voturi)    
   Tovarasu Orban .... (Duminică, 2 iunie 2019, 19:05)

   ABBV [utilizator] i-a raspuns lui gigelBalanel

   inca nu a inteles .....social media ....este chestia aia care o sa te trimita jos, jos de tot in sondaje.... Poate partidul va avea grija de tine.
  • +1 (3 voturi)    
   Orban nu e socialist, e pomanagiu si oportunist. (Duminică, 2 iunie 2019, 20:13)

   danduta [utilizator] i-a raspuns lui gigelBalanel

   Nu e nimic de capul lui. Spuneti voi vre-o afacere politica in care a excelat.
   Ca penale pot sa va zic eu vre-o doua: tranta cu poleiul (nu poleiul), mita la locale (candidatura la PMB). Politice?! In afar' de hora unirii cu Blagutza si Falca, cardasia cu ala de la Drobeta, un nume nesemnificativ, dar psd-ist vopsit galben si cu sageata'n fund, mai stiti ceva?
   A, da, mandolina.
 • +21 (31 voturi)    
  O ofensiva ieftina de a prelua electorat PSD (Duminică, 2 iunie 2019, 13:29)

  CezarN [utilizator]

  Vad ca si Orban cu IT-istii, si Rares Bogdan cu patrunjelul importat se straduiesc din greu sa ia din electoratul PSD.
  Au vazut ei ca PSD a scazut cu 20% iar PNL a crescut cu 7% si se straduiesc sa-si apropie soferii de TIR criticati de primarii PSD si babele care vand patrunjel.
  EU le urez succes. Sunt sigur ca la parlamentare vor lua si procentele de la PSD. :)

  Totusi, pentru infotmarea dvs, domnule Orban, nu confundati stimulentele acordate unei industrii cu banii luati de PNL de la buget sau cu pensiile speciale pe carele-ati votat alaturi de PSD, deci cu niste privilegii nemeritate. Spre deosebire de privilegiile care nu produc nimic in afara de alti privilegiati care se inghesuie la placinte, stimulentele economice produc PIB, dle ORBan. Iar acest lucru vi l-a demonstrat chiar ministrul PSD(rusine PNL!).

  Iar IT-istii nu beneficiaza de scutire de impozit decat daca produc cateva zeci de mii de EUR, pe contract, nu pe vorbe.

  Ceea ce incurajezi/descurajezi cu politica fiscala arata viziunea pe care dvs si PNL o aveti despre viitorul Romaniei. Iar acuma intelegem ca doriti mai multe forje, ca tiristii sunt oricum pe cale de disparitie datorita IT-stilor('rai dreaqu!). Nu va trebuie inteligenta artificiala ca probabil are E-uri, nu?

  Si mai luati ceva de la PSD: naravul de a fuma una in campanie si de a vorbi alta dupa vot.
  Ne mai intalnim noi... la urne.
  • -6 (22 voturi)    
   Eu nu i-am votat (Duminică, 2 iunie 2019, 15:55)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   dar sunt de acord cu el. Privilegii, privilegii , privilegii. Hai sa vedem cui mai dam scutiri in tara asta. Sa dam la sudori, electricieni, instalatori, medici, ingineri de toate tipurile, profesori, etc, etc. ca de toti avem nevoie , nu ? Sau IT-istii traiesc singuri in tara asta, fac si pe doctorii, si pe electricienii si pe mecanicii, si pe constructorii , isi fac singuri case, isi invata singuri copiii acasa, etc ? Sa fie pomeni dar doar pentru unii ca anumite categorii sunt mai importante decat altele.
   • +2 (8 voturi)    
    plusvaloare (Duminică, 2 iunie 2019, 21:02)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

    IT-istii produc plusvaloare DIN NIMIC!! Spre deosebire de altii!!
    In afara de asta, ei sunt scutiti doar de impozitul pe venit! In rest, contribuie MASIV la Fondul de Pensii, la Sanatate samd...!!
    • +2 (2 voturi)    
     si restul categoriilor (Luni, 3 iunie 2019, 11:29)

     yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     produc tot din "nimic". Un instalator de exemplu iti repara conducta sparta la baie la care te uiti speriata cum curge apa iar calculatorul nu te ajuta cu nimic. El isi foloseste cunostinele sa isi repare teava si sa nu ti se distruga casa asa cum tu iti folosesti cunostintele sa repari poate un joc pe calculator. Si la fel n alte meserii. E foarte arogant sa consideri ca serviciile prestate de tine sunt mai valoroase decat serviciile prestate de alte categorii profesionale. Poate un chirurg care " repara" inimi sau cei care lupta cu moartea la terapie intensiva salvand zilnic vieti ar avea dreptul sa spuna asta. Tu faci asta? Se merge dintr-o extrema in alta iar aroganta creste ametitor.
    • +1 (1 vot)    
     video-chat-istele produc plusvaloare (Marţi, 4 iunie 2019, 3:44)

     John_english [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     din nimic.

     ele de ce sa plătească impozit?

     citesc in presa din RO ca e cea mai înfloritoare industrie.

     :))
  • +4 (6 voturi)    
   Comment sters de user (Duminică, 2 iunie 2019, 18:59)

   complet_ret [anonim] i-a raspuns lui CezarN

   • +1 (5 voturi)    
    Dintre vechii dinozauri, doar Orban ce a mai ramas (Duminică, 2 iunie 2019, 20:25)

    danduta [utilizator] i-a raspuns lui complet_ret

    Dar lucreaza sa dispara si el.
    E greu sa se adapteze la IT, dara-mite la AI.
    Pacat c-o sa dispara si PNL-ul cu el.
    Sau, n-o fi pacat?!
 • +15 (23 voturi)    
  Dar cu pensiile speciale ce facem? (Duminică, 2 iunie 2019, 13:30)

  sorvas [utilizator]

  Alea sunt echitabile ?
  • +10 (14 voturi)    
   pai nu le primesc si penelistii?! (Duminică, 2 iunie 2019, 15:44)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui sorvas

   .
  • -2 (8 voturi)    
   dar cu impozitarea proprietatii? (Duminică, 2 iunie 2019, 18:56)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui sorvas

   unde locuiesc eu, impozitul pe locuinta este de 1% din valoarea de piata a imobilului. primaria staileste in fiecare an, pe baza datelor de la notari, valoarea fiecarui imobil la care se aplica cota de 1%.
   la un aparament in bucuresti, care circulla pe piata la valoarea de 70.000 de euro, impozitul este undeva la 300 lei, fata de 700 de euro cat se plateste aici.
   in toata lumea -aia de ziceti voi ca " vreti o tara ca afara", taxarea proprietatii este principala sursa de venituri a comunitatilor locale.
 • +13 (25 voturi)    
  bravo (Duminică, 2 iunie 2019, 13:32)

  ION111 [utilizator]

  foarte bine d-l Orban. Sa impozitam pe toata lumea mai mult decat orice alta tara a europei aproape; si cu banii aia sa ne dam pensii speciale, ajutoare sociale,sa platim mai multi birocrati decat in oricare alta tara a europei. Foarte liberal, felicitari; cred ca de asta v-am votat toti corporatistii. NU sa reformati sistemul de stat sau sa verificati sistemul de ajutoare sociale, sau doamne fereste sa scadeti impozitarea muncii...nu, nu..nu faceti asa ceva. Sa plateasca toti impozit
  • 0 (4 voturi)    
   Nu cred ca l-au votat corporatistii.Aia au minte. (Duminică, 2 iunie 2019, 20:32)

   danduta [utilizator] i-a raspuns lui ION111

   L-au votat tot segmentul din care-si suge seva si PSD-ul, acelasi segment inbatranit de populatie, care s-a suparat pe psd, din varii motive, si nu stie sltceva decat "rati ai dreaku, ia sa votez eu PNL-ul sa va invat minte".
   Si data viitoare le arata ei si lor, liberalilor, care nu le-au "dat" mai mult ca aialalti.
 • -9 (21 voturi)    
  Vor sarii ,,comunistii'' ca sa-si apere (Duminică, 2 iunie 2019, 13:34)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  privilegiile financiare.
  Masura cu privilegiile pt. I.T. nu are ce sa caute intr-o economie capitalista, trebuiesc eliminate cum trebuiesc eliminate toate scutirile pt. biserici, pensiile speciale si alte sinecuri acordate bugetarilor.
  Varianta ar mai fi sa se acorde aceleasi facilitati tutror domeniilor din economie, statul sa dea din nou locuinte, locuri de munca, butelii, prezervative...totul moca.
 • -1 (15 voturi)    
  orban (Duminică, 2 iunie 2019, 13:38)

  ------ [utilizator]

  Fara suparare in tara asta toata lumea trebuie sa plateasca impozite taxe si inca ceva, acele pensii speciale trebuie eliminate primele.Sa nu uitam de biserica pe care o tinem in spate ca pe un parazit.
  • -1 (1 vot)    
   Dar... (Luni, 3 iunie 2019, 10:46)

   sim18 [utilizator] i-a raspuns lui ------

   Ce facem cu bugetarii care au ajuns asa fie platiti mai bine decat IT stii ... functionari, consilieri, frecatori de menta... au salarii de 6000-8000 lei
 • +4 (14 voturi)    
  O declaratie (Duminică, 2 iunie 2019, 13:38)

  Casargoz [utilizator]

  Nici It-stii nu au nimic cu orban..
  Nici personal nici in alt fel...
 • +11 (21 voturi)    
  PNL nu e Orban. Nu Orban a castigat alegerile. (Duminică, 2 iunie 2019, 13:39)

  FMM Dragnea [utilizator]

  Si nici PNL nu a castigat alegerile, ci mai degraba PSD le-a pierdut. PNL a fost doar fripturistul de serviciu, atunci cand alegatorul manios a vrut sa-si dea votul altcuiva. USR e inca tanar si nu multi au incredere in ei, deci PNL a castigat prin inertie.

  Oameni ca Orban vor acccelera caderea PNL, daca nu sunt indeparatati din timp.
  • +5 (9 voturi)    
   bine ai zis, doar va accelera caderea! (Duminică, 2 iunie 2019, 15:46)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui FMM Dragnea

   .
 • +16 (28 voturi)    
  minunea de 3 zile (Duminică, 2 iunie 2019, 13:40)

  revo [utilizator]

  Gata, au trecut 3 zile... PNL si-a reluat rolul de cal troian, coada de topor etc.

  Eh, acum, ce sa mai zicem, nu putem decat sa ne consolam cu intelepciunea batraneasca, care zice ca: schimbarea domniilor, bucuria nebunilor!
  In concluzie, e bine. Intrucat nu se schimba nimic, macar stim in ce ape ne scaldam, in continuare. Pardon, in ce mocirla ne scaldam.

  Futu-ti mortii ma-tii sa-ti fut azi si maine! Dar de indemnizatiile voastre, de pensiile hiepernesimtite si speciale, de sparlamentul pizdii mas-ii mai mare decat al SUA, de cheltuielile aberante cu voi, rahatilor cu ochi, de ce nu zici nimic, sculament ce esti?!

  Dispareti, jigodii ce sunteti!
 • +13 (21 voturi)    
  Nu chiar (Duminică, 2 iunie 2019, 13:40)

  conectat.la.realitate [utilizator]

  Sectorul IT este unul de specialitate, catalizator de creștere pe mai multe domenii. O țintă de urmărit e 0% taxe pe venit în IT, cei 100k+ de oameni (specialiști fără rezerve) nu sunt niște vaci care trebuie mulse cât mai eficient. Riscăm să devenim țara unde tot ce e bun trebuie să dispară.
 • +5 (13 voturi)    
  Principiul echității fiscale (Duminică, 2 iunie 2019, 13:48)

  Con_stan_tin [utilizator]

  poate fi aplicat și în cazul menținerii scutirii de impozit pentri IT.
  • +2 (6 voturi)    
   pe bune? (Duminică, 2 iunie 2019, 19:07)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

   cum?
   sa le dea statul aitistilor o suma egala cu impozitul ce ar trebui platit de ei?
 • +13 (23 voturi)    
  Nu am nimic cu poiticienii (Duminică, 2 iunie 2019, 13:54)

  Casargoz [utilizator]

  Nu am nimic cu poiticienii dar cred ca partidele ar trebui sa-si aleaga conducerea pe baza competentei si nu pe capacitatea de a spune ineptii in public.
 • +10 (20 voturi)    
  Sa fim seriosi (Duminică, 2 iunie 2019, 13:54)

  hamurabi [utilizator]

  exista o multime de "categorii profesionale" care nu respecta nici-un principiu al echitatii, IT-istii cel putin aduc o contributie majora in economie si in plus este un domeniu clar de viitor, este o industrie care nu polueaza si nici nu are nevoie de materii prime. Pentru Romania cred ca are o importanta aproape strategica !
  • -2 (6 voturi)    
   Nu este un domeniu de viitor! (Duminică, 2 iunie 2019, 19:05)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui hamurabi

   Meseria de programator va fi printre primele care vor dispărea pe altarul automatizării și inteligenței artificiale. Viitorul este mai degrabă al codului care se scrie singur.
 • -1 (17 voturi)    
  bravo Orbane -principiul echitatii (Duminică, 2 iunie 2019, 13:56)

  John_english [utilizator]

  si egalității in fata legilor trebuie sa învingă.

  in România exista tot felul de categorii sociale sau caste mai mult sau mai puțin privilegiate ca in feudalism.

  o Românie moderna trebuie sa își trateze toți cetățenii in același mod.
 • +17 (19 voturi)    
  Bun (Duminică, 2 iunie 2019, 13:59)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Next step: sa nu fie suprataxe si accize la alcool sau tigari. Echitatie fiscala. Nu?

  Vad ca daca zic de biserica imi sar credinciosii in cap. Hai acum sa-mi pun si viciosii.
  • +5 (9 voturi)    
   Alea trebuie supra-taxate pentru ca (Duminică, 2 iunie 2019, 16:01)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   e vorba de sanatatea populatiei care primeaza fata de orice altceva.
   • +5 (7 voturi)    
    Ba nu (Duminică, 2 iunie 2019, 20:10)

    imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

    A zis: echitatie fiscala. Nu a zis "mai putin la/pentru ...". Pai ori suntem consecventi, ori nu?!

    Orban trebuie sa plateasca pretul pentru acest derapaj. Nu poti arunca soprale dupa moft cum a facut Mustaciosul cu mutarea Ambasadei, doar de dragul de a o face. O gandesti inainte.

    Orice modificare in impozite va avea consecinte mult mai ramificate. Nu poti sa iti bati joc asa. Cand PSD a dat OUG114, ei voiau sa dea doar in multinationale si surpriza: s-au marit preturile si s-au blocat procedurile de finantare cu fonduri europene. Asa se intampla cand dai o "negandita".
    • -2 (4 voturi)    
     Ai fi surprins dar 95% din angajati (Luni, 3 iunie 2019, 6:10)

     Maspp [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

     sunt de acord cu ce spune el. Caci nu au toti scutiri in tara asta. Culmea, si o partea consistenta din IT-isti sunt de acord ca astea sunt privilegii.
 • +9 (21 voturi)    
  Chiar ma intrebam... (Duminică, 2 iunie 2019, 14:04)

  sln [utilizator]

  Chiar ma intrebam cand vor apare primele declaratii din categoria "USL" ale PNL-ului.

  Le-a luat chiar mai putin decat ma asteptam.

  Cel putin isi arata adevarata fatza inainte sa pacaleasca mai multa lume.

  Well done, Ludovic!
 • +12 (20 voturi)    
  Nu ar fi frumos (Duminică, 2 iunie 2019, 14:05)

  Casargoz [utilizator]

  Ca orban sa iasa in cismigiu cu Tariceanu si sa joace sah pe o bancuta ... sa-si povesteasca ce meseriasi erau ei...
  Cam asa vad eu primul pas pentru o politica liberala, renuntarea la dinozauri.
 • +6 (18 voturi)    
  Nu inteleg (Duminică, 2 iunie 2019, 14:16)

  Nickson [utilizator]

  cum acest Orban a ajuns in fruntea partidului, care, cel putin oficial, se declara de orientare liberala? Sau este atat de obtuz ca nu vede duferenta intre notiunile de stimulare a unui sector economic in faza sa incipienta si privilegiul fiscal?
 • +4 (10 voturi)    
  o ține ”ca gaia mațu”! (Duminică, 2 iunie 2019, 14:24)

  Antenistontel [utilizator]

  .
 • +8 (24 voturi)    
  O uriasa minciuna cu nevoia de ,,14.000 (Duminică, 2 iunie 2019, 14:24)

  Rahan5 [utilizator]

  de noi angajati ":

  ,,Nevoia anuală de specialiști este de 14.000 de oameni pe an, dublă față de numărul absolvenților din domeniu."

  In orice moment patronii din IT din Romania pot pune mana pe telefon si sa faca oferte la zecile de mii de specialisti IT romani care lucreaza in Occident:
  Avantaje :
  1) Au suflet romanesc pentru a contribuii eficient la ridicarea unei firme IT in Romania.
  2) Stiu limba romana din nastere.
  3) O sa ceara mai putin decat un angajat strain pentru ca prefera sa lucreze in Romania si cu 4 Euro /ora (la incepatori ) in loc de 5-7 Euro /ora, sau cu 10 Eu/ora in loc de 11 Eu/ora , sau cu 19 Eu /ora in loc de 20 Eu /ora la oameni cu experienta.
  Si toate astea pentru ca romanii accepta sa fie platiti usor mai putin in Romania, dar avand avantajul ca sunt langa rude si prieteni.
  Dar in loc sa puna mana pe telefon, acesti ipocriti de capitalisti din IT din Roamania declara ca : ,,nu sunt destui absolventi" . Adica nu sunt destui angajati tineri pe care ,,sa-i cocoseasca" la ,,munca bruta informatica"" (sa umple tabele aiurea pe calculator ca prostii ) si sa le dea numai 3-4 Eu/ora, cu cat sunt platiti gunoierii din Occident.
  Solutia cinstita este clara si limpede: Lacomii ,,milionari de carton" din IT -ul din Romania sa puna mana pe telefon si sa faca Oferte Reale la informaticienii romani din Occident ca sa se intoarca in Romania.
  Pana nu fac treaba asta, a pomenii de lipsa a 7000 de noi absolventi IT pe an este ipocrizie.
  • +4 (16 voturi)    
   Hai cu lupta de clasa (Duminică, 2 iunie 2019, 15:04)

   Tudor Nita [anonim] i-a raspuns lui Rahan5

   Nevoia e usor mai mare de 14000. 14000 e doar numarul de specialisti lipsa. La nivelul UE lipsa e uriasa, salariile crescand peste tot.

   Nu e nimeni destul de prost sa vina intr-un spatiu economic instabil, indiferent daca e marea patrie muma sau daca e tanar sau nu. Vorbim totusi de oameni cu macar jumatate de creier functional.

   La sfarsitul zilei te duci unde stii ca ai mobilitate in munca, ai posibilitatea unui viitor fara frica unei mutari noi si, de ce nu, esti remunerat corect.

   La nivel macro-economic ( lucru greu de inteles de cei care au auzit de economie de piata doar dupa 90 ) ar fi o absurditate. E un domeniu care in numai 10 ani aproape egaleaza agricultura ca aport la PIB. Bani care intra tot in economie, direct.
   • -1 (15 voturi)    
    hei (Duminică, 2 iunie 2019, 15:51)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui Tudor Nita

    Hai sa se faca public cat impozit pe profit platesc in Romania aceste companii de IT. Se va vedea ca majoritatea nu platesc nimic. Atunci nu ar fi mai bine ca macar salariatii lor sa plateasca ceva, in afara de contributiile sociale si TVA?
    • 0 (8 voturi)    
     Da' chiar esti cu lupta de clasa (Duminică, 2 iunie 2019, 18:34)

     ac [utilizator] i-a raspuns lui john70

     Ai dovezi ca nu platesc?
     "Se va vedea" - ce exprimare lamuritoare, hai sa punem grenada, si cu ajutorul a inca 2-3 binevoitori care tot fac ca pointerii invalizi pe aici am mai contribuit decit pe forum.

     Fa datele publice si un denunt daca nu mai poti de atita nedreptate sociala. Poate te da in judecata vreo companie de care zici ca ai dovezi ca nu plateste impozit pe profit. Sau iti da tie dreptate si isi da tot departamentul financiar afara, mai stii.
     • -3 (5 voturi)    
      Nu doar ca nu platesc (Duminică, 2 iunie 2019, 21:13)

      idsoc [utilizator] i-a raspuns lui ac

      ...dar de dosarul Microsoft ce zici? Cel mai mare dosar de spaga de la noi.
     • +3 (3 voturi)    
      hei (Luni, 3 iunie 2019, 4:27)

      john70 [utilizator] i-a raspuns lui ac

      In USA, anul trecut, Amazon a platit zero impozit. In Franta, acum cativa ani, la fel, Apple a platit zero impozit. In UE, manevrele de evitare a taxelor se fac prin Luxemburg si Irlanda. Crezi ca guvernul roman e atat de destept incat sa nu fie pacalit si el de aceste capuse din IT?
  • 0 (4 voturi)    
   ”sa-i cocoseasca”?! (Duminică, 2 iunie 2019, 15:50)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

   .
  • +1 (7 voturi)    
   Comment sters de user (Duminică, 2 iunie 2019, 15:59)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui Rahan5

  • +4 (8 voturi)    
   Asa fac peste tot (Duminică, 2 iunie 2019, 16:22)

   John_english [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

   in US aduc indieni, le platesc avion, hotel, masa iar la sfarsitul contractului ii trimit acasa. asta pentru ca sunt mai ieftini.

   programatorul este echivalentul muncitorului din industria traditionala iar costul/angajat conteaza.

   nu acelasi lucru se intampla la partea de conceptie si management.
  • +1 (1 vot)    
   Du-te bă şi te plimbă cu ursul la altă masă! (Luni, 3 iunie 2019, 11:27)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

   Cine îţi mai vine din occident, dintr-o ţară civilizată aici, unde să îşi bată joc de tine toţi birocraţii, să înoţi în noroaie, să îţi schimbi suspensiile la maşină odată la trei luni, unde să te internezi cu o boală şi să te externezi cu trei....
   Vino-ţi în fire, nazi...ona...n pardon, naţionalistule!
   Nici în visele tale nu se întâmplă asta...
 • -5 (19 voturi)    
  Realitatea e ca ... (Duminică, 2 iunie 2019, 14:28)

  newlook [utilizator]

  Realitatea e ca IT-istii din Ro sunt - dpdv profesional - niste nulitati, cu unele exceptii.
  Daca cineva considera ca asta e o generalizare fara argumente, sa compare calitatea serviciilor IT oferite populatiei cu ceea ce se ofera in statele occidentale. Nu, nu Uber, ca nu-i nimic romanesc acolo, d'aia merge.

  Calitatea IT-istilor din Ro e data (se subintelege) si din salariile ("de top", hehehe) pe care le obtin acestia. Intr-o piata globalizata, cand ei obtin 2000 de euro pe luna, e sarbatoare. Salariile "medii", sau mai bine zis "mediocre" pe piata IT-ului mondial sunt de la 60K USD in sus, deci peste dublul castigurilor de top din Ro. Credeti ca romanii n-ar vrea bani mai multi? Ba da, dar nimeni nu da prea multi penny pe munca lor. Munca lor e "valoroasa " pe bloguri, cand agresiv si cu multa nesimtire isi apara privilegiile. Atat.

  In conditiile astea, de ce sa aiba privilegii? Cu ce sunt mai buni decat aia care beneficiaza de pensii nesimtite, speciale?
  • +2 (8 voturi)    
   Vai de tine (Duminică, 2 iunie 2019, 14:57)

   Yii [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Tu esti total paralel cu realitatea. TOTAL.
   • -1 (13 voturi)    
    cat dai atata face (Duminică, 2 iunie 2019, 15:34)

    John_english [utilizator] i-a raspuns lui Yii

    are dreptate newlook.

    crezi ca un IT-ist roman n-ar vrea 150-200.000 USD cat se plătește in Silicon Valley? bineînțeles ca ar vrea, dar nu este atât de valoros.
    • +2 (6 voturi)    
     Ce distepti sinteti (Duminică, 2 iunie 2019, 18:28)

     ac [utilizator] i-a raspuns lui John_english

     Ma spargeti de cit de pe-alaturi sinteti.
     Stiti voi cit de valorosi sint IT-istii romani - ce denumire de cacat, de parca bagatorul de cabluri in mufa e la fel cu ala care contribuie la kernelul Linux.

     Unii sint valorosi. Altii nu. Altii lucreaza de aici pentru acolo deja (TiVo, Amazon, AT&T etc etc - si asta doar pe distanta de 200 de metri in Palas) si iau parale comparabile. Altii au familii, copii mici si n-au chef sa se duca intr-un stat care le educa copiii in culorile curcubeului. Motivele sint diverse.

     Dar ai venit tu cu concluzia ca nu stie nimeni nimic. Mai sintem unii care nu fac FoxPro 2.6 la pasapoarte si nici nu refactorizam angularul o data pe an. Dar presupun ca ai vorbit deja cu toata lumea si stii tot.
     • 0 (4 voturi)    
      Asta-i viata mestere in capitalism (Duminică, 2 iunie 2019, 21:29)

      John_english [utilizator] i-a raspuns lui ac

      fie ca iti place sau nu.

      nu diplomele sau olimpiadele contează ci valoarea muncii.

      plata doar consemnează acea valoare si nu este vorba numai de IT.
  • 0 (10 voturi)    
   ... (Duminică, 2 iunie 2019, 15:08)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   S-o luam invers, aia cu pensiile speciale cu ce-s mai breji. Majoritatea-s bugetari, deci n-au produs nimic in viata lor. Valoare adaugata pentru tara asta=zero. Doar au folosit la maxim masinile de serviciu, telefoanele, diurna, deconturi, eventual SPP-ul, si-au bagat si toate neamurile in sistem.
   Sa le taie, dar sa inceapa cu astia. LIFO, cum ar zice programatorii. LAST IN FIRST OUT. Pensiile speciale sunt mai recente , deci le taiem primele.
   • -2 (14 voturi)    
    Ma bucur ca esti de acord (Duminică, 2 iunie 2019, 15:42)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Ma bucur ca esti de acord cu aprecierile privind "calitatea" IT-istilor romani.

    Si eu sunt de acord cu aprecierile tale privind pensiile speciale, cu singura observatie ca NU exista o legatura intre cele doua. Nici FIFO, nici LIFO, nici altceva de genul asta. Exista doar nesimtirea cu care privilegiatii astia isi apara privilegiile nemeritate.

    A trecut o saptamana de la alegerile castigate en fanfare de #rezisti. Singura activitate a USR in saptamana asta a fost sa fuga de apropierea de guvernare ca dracul de tamaie. Daca oamenii au votat masiv impotriva "ciumei rosii", de ce cei ce s-au cocotat pe votul popular nu fac nimic sa-si apropie guvernarea, sa regleze relele facute de "ciuma rosie", inclusiv pensiile speciale sau privilegiile IT-istilor?
  • +4 (8 voturi)    
   Nuj e treaba ta (Duminică, 2 iunie 2019, 15:23)

   Nickson [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   sa judeci calitatea serviciilor IT. Pana la urma decizia ref. la calitatea oricarui produs, si cel IT nu este o exceptie, o ia cel ce il plateste. Nici Dacia nu este cel mai performant automobil, dar iata ca uzina producatoare nu duce lipsa de comenzi.
   • -2 (16 voturi)    
    Devine treaba fiecarui cetatean.... (Duminică, 2 iunie 2019, 16:27)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Nickson

    Devine treaba fiecarui cetatean cand unei categorii sociale, profesionale i se creaza privilegii speciale. Pentru ca aceste privilegii se platesc din banii celorlalti cetateani.
    In plus, e clara calitatea mizerabila a serviciilor IT romanesti, de toate categoriile. Si asta-i un efect al faptului ca IT-istilor li s-a suflat prea mult in pene.
    E cazul sa se termine cu privilegiile IT-istilor. Privilegiile unora inseamna discriminarea altora.
    • +1 (13 voturi)    
     Adica calitatea lu Ghita (Duminică, 2 iunie 2019, 18:14)

     ac [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Calitatea mizerabila vine din atribuirea contractelor cu dedicatie. Iti aduc eu patru oameni si iti scriu ce aplicatie vrei tu la un sfert din bani. Asta, evident, cu conditia ca aprobatorii decit de la partid sa fie bagati o era geologica la pirnaie.
     Ir cit priveste privilegiile... care privilegii? Ai fost respins la toate interviurile si postezi prostii de la sediu, asa-i?
     • -3 (3 voturi)    
      E plin de viteji d'astia IT-isti (Duminică, 2 iunie 2019, 22:53)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui ac

      E plin de viteji d'astia IT-isti. Care fac, dreg, dac-ar fi, de-ar plezni....

      Realitatea ramane ca Romania ramane tara cu cele mai proaste servicii IT, servicii care, in cazul ca totusi exista, crapa si sunt inaccesibile 75% din timpul in care ar trebui sa functioneze efectiv.
      Nu mai vorbesc despre realitatea ca sit-urile sunt de mai mare rasul , venite direct de acum 25 ani ca design, functionalitate, rezistenta la stress.
      Cat despre descreierarea producatorilor care n-au nici cea mai mica legatura cu logica primara, cu lumea reala, ce sa mai vorbim.

      Bineinteles ca la pentru cele de mai sus e vinovat Ghita; el a scris liniile de cod, nu programatorii si "IT-istii" care au nu platesc impozite.
  • +5 (7 voturi)    
   Exagerezi (Duminică, 2 iunie 2019, 16:04)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   In Franta un programator e platit doar un pic mai mult decat in Romania, iar Italia chiar mai prost. Motivul pentru care nu avem sevicii de calitate in IT tine de decidentul politic nu de angajatul in IT si nici macar de firma unde lucreaza. Cand licitatiile sunt aranjate, evident ca nu va ajunge o firma serioasa sa faca treaba.
   • -3 (9 voturi)    
    Hahaha, aia-s "programatori" doar pentru... (Duminică, 2 iunie 2019, 17:19)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

    Hahaha, aia-s "programatori" doar pentru ca nu musca din mouse. La fel ca si in Romania. Asta-i nivelul.
    D-aia sunt si atat de multi (numeric) si atat de mult NIMIC in urma lor!

    Nu exagerez cu nimic. Daca ai invatat notele/acordurile la chitara, nu inseamna ca esti Jimi Hendrix, desi si el folosea tot chitara, tot note si acorduri.
    • +1 (3 voturi)    
     In ce domeniu (Duminică, 2 iunie 2019, 21:06)

     n.dumiritu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     stralucesti tu si nu am remarcat noi? (am incercat si eu un comentariu de troll, nu e cazul sa te deconspiri)
  • +2 (2 voturi)    
   Vai Novaya Privelyştea, chiar mă întrebam (Luni, 3 iunie 2019, 11:34)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Unde-s postaacii/Şi răspândaaciii/Şi haimanalele din PSD (melodia "Unde-s pistoalele...)
   Băi mufardiles, tu judeci IT-ştii din România după mânăriile lui nen-to Ghiţă sau Urdăreanu....
   Eşti vai mă-ta de postac PCR-PSD. Băi mufă de partid, deja o firmă iniţial românească a ajuns unicorn, peste un miliard de dolari valoare: UIPath. Dar noi muncim, nu gândim, aşa sună lozinca partidului tău iubit, în frunte cu conducătorul....uuups, e la Jilava, la loc cu răcoare şi fără sudoare... Să mai adăugăm înc-o lozincă: Moarte intelectualilor şi aflăm profilul prostakului pesedac: gângăveală aiurea pe net.
   Marş la biroul de partid judeţean, gânganie politrukă!
 • +8 (26 voturi)    
  Mai Ludovice (Duminică, 2 iunie 2019, 14:34)

  Parzivall [utilizator]

  Ai 100 000 de IT-sti nu pt ca is formati de profesori, ci pt ca au venit sau s-au format firme in Romania care sa ii angajeze tocmai datorita acestei facilitate fiscal. Elimina asta si o sa vezi ca se va reduce dramatic numarul lor. Your choice. Don't be a Dracna ca pute.
  • -2 (12 voturi)    
   serios? (Duminică, 2 iunie 2019, 15:00)

   doejohn [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   Faptul ca firmele alea de IT s-au stabilit in marile centre universitare e doar o coincidenta? Cate firme de IT sunt in resedintele de judet fara facultati de profil?
   • +2 (6 voturi)    
    Da, serios (Duminică, 2 iunie 2019, 18:43)

    ac [utilizator] i-a raspuns lui doejohn

    In cinci ani de facultate n-a deschis unul usa sa spuna
    "Buna ziua, stimati studenti, exista Windows 3.1. La revedere." (da, eu l-am prins).
    Sigma, tilda, functii inferior semicontinue, metoda Monte Carlo, ecuatii diferentiale, pilnia si Stamate, boul si vitelul, Cow and Chicken, bla bla bla. Nu stiau sa inverseze nici un string fara strrev (in caz ca auzisera).

    Si dupa 5 ani (in cazul meu, 6, recunosc) nu stia nimeni nici o maciuca. Erau si citiva mai bunicei, chiar sefi de promotie. Au ajuns pe la pasapoarte sau la primarie.

    Nu, nu le datorez nimic.

    Iar astea vin in centrele universitare pentru ca au sedii, aeroport, si lumea e adunata pe centimetru patrat.

    Iasul e centru universitar cel putin din 1990, asa stiu. Si?
    Pina n-a fost aeroport si spatii de birouri prin panarama de Palas, stateau citeva mai maricele ori la mama dracului la iesirea din Iasi, ori inghesuiti prin Solomon's sau in Podu de Piatra. Iar restul cu serverul in spate prin case din Copou, apartamente la Billa sau asa ceva.
    • +2 (2 voturi)    
     no vezi (Duminică, 2 iunie 2019, 21:25)

     doejohn [utilizator] i-a raspuns lui ac

     No vezi, de asta trebuie sa platesti bine profi de informatica, sa nu ajunga sa predea looseri.
  • +3 (9 voturi)    
   ... (Duminică, 2 iunie 2019, 15:14)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   Generatia de 35-40 si mai in varsta n-a fost formata de firmele astea. As zice chiar ca firmele au venit pentru ei. Multi din generatia asta isi luasera lumea in cap, si lumea a inceput sa afle ca exista resursa umana in Romania. Plus rezultatele la concursurile internationale atat de ironizate. Unii dintre ei s-au intors in functii de conducere. Paradisuri fiscale sunt si-n alte tari si totusi firmele astea nu s-au dus acolo.
   In spatele lor, oricat de banal ar parea, sunt si niste profesori de informatica. Uneori profesorii de liceu avand influenta mai mare decat cei de la facultate. Mai ales ca in anii 90 cand erau oamenii astia adolescenti resursele de invatare si internetul nu erau ce sunt azi.
   • +1 (7 voturi)    
    Auzi (Duminică, 2 iunie 2019, 15:42)

    John_english [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    dar un inginer constructor, un economist sau un absolvent de liceu care lucrează ca programatori in RO de ce nu sunt scutiți de impozit?

    de ce nu sunt scutite si firmele mici sau start-up-urile?

    nu crezi ca facilitatea asta introduce chiar o discriminare intre firmele de IT?
    • 0 (8 voturi)    
     ... (Duminică, 2 iunie 2019, 16:10)

     tirolez [utilizator] i-a raspuns lui John_english

     Eu sunt de acord, dar sa elimine toate privilegiile date din pix. Mi se pare aiurea ca primul lucru pe care-l faci este sa sari la gatul unora care macar produc un ban in schimb de gaura neagra =pensii speciale nu sufli un cuvant? Dupa ce ai votat cu 2 maini?
     Firmele IT mici romanesti sunt cele mai afectate de facilitatile oferite celor mari. Bine , firmele care faceau export sau outsourcing au mai fost lovite, alaturi de ceilalti exportatori, pe vremea lui Tariceanu cand ajunsese dolarul 2RON si ceva. Avantaj importatorii, fie ei de Citroen sau altceva.
     • -2 (2 voturi)    
      Sa stii ca pensii speciale (Duminică, 2 iunie 2019, 20:12)

      John_english [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

      sunt peste tot in lume.

      nu-i usor sa stai la ordin 24/24 cand toata lumea se distreaza. unii nici macar nu mai apuca acea pensie speciala.

      ca in Romania s-a sarit calul si au ajuns primarii si consilierii locali sa vrea pensii speciale e alta treaba.
  • +6 (10 voturi)    
   hahaha (Duminică, 2 iunie 2019, 15:53)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   Deci scutirea asta de impozita a creat o pletora de asistati sociali care se supara cand li se cere sa plateasca ca tot romanul.
 • -1 (17 voturi)    
  Prostu-i prost pana moare (Duminică, 2 iunie 2019, 14:37)

  farty [utilizator]

  Nu e de ajuns ca toata lumea ii spune ca e prost, a fost nevoie chiar de o confirmare. Noi ne-am bucurat de esecul PSD la alagerile europarlamentare, insa se pare ca ne-am bucurat degeaba:

  USL A INVIAT!!!
 • +8 (12 voturi)    
  salarii & piata libera (Duminică, 2 iunie 2019, 14:54)

  doejohn [utilizator]

  Asociația patronală a industriei de software și servicii (ANIS): "facilitățile fiscale mențin industria IT românească competitivă".

  Intrebare: si facultatile de profil (informatic/automatica), nu mentin industria IT românească competitivă? Asta apropo de ce a zis Orban: "hai să-i scutim și pe profesorii de informatică, pentru că îi formează pe IT-iști"

  Cand am atras atentia ca in legea salarizarii unitare un lector la o facultate de informatica e platit la fel ca unul de la facultatea de textile, mi-am luat minusuri la greu. Acuma, daca vrem sa avem o industrie textila ca in Bangladesh, de ce nu?

  Personal nu sunt de acord cu nicio faciltate fiscala/discriminare, cum nu sunt de acord cu pensiile speciale.

  Dar salarii diferentiate la bugetari in functie de cererea de pe piata/ responsabilitatea/productivitatea muncii / nivelul de pregatire as da. Exemple:

  1. As da doctorului salar sa nu emigreze dincolo (dar la primul plic as baga DNA-ul pe fir)
  2. As da profesorului de IT ca altfel mi-l fura industria si nu mai are cine preda si cine forma noi generatii de IT-isti.
  3. As da judecatorului/procurorului ca sa nu fie tentat de coruptie - dar m-as opri la salariu si atat - pensie i-as da normala (dupa contributii), dupa ce se pensioneaza la termen as spune multumesc ca v-ati facut datoria fata de societate, daca vrea pensie mare ("speciala"), nu are decat din salariul ala mare sa contribuie la un fond privat de pensii.
  4. Nu as da (impune salar minim cum a facut P$D-ul) celor din constructii. Nu au decat se plece dincolo la munca in constructii daca vor. Patronatul din constructii nu are decat sa ofere salarii la fel ca dincolo, si sa puna preturile la imobiliare pe masura - e o chestie care ar trebui sa o reglementeze piata libera.

  Idea generala e: ce forta de munca exportam si ce incercam sa tinem in tara? Uitati-va la americani ca importa doar IQ si veti intelege.
  • 0 (6 voturi)    
   hei (Duminică, 2 iunie 2019, 15:56)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui doejohn

   "Uitati-va la americani ca importa doar IQ si veti intelege." - America importa, legal sau ilegal, milioane de persoane al caror IQ este cu mult sub medie.
  • 0 (0 voturi)    
   Cu sectorul constructiilor nu ai nimerit-o (Luni, 3 iunie 2019, 11:30)

   sim18 [utilizator] i-a raspuns lui doejohn

   De unde sa dea privatul salarii ca afara? La licitatii, (daca ajunde sa castige!) trebuie sa ofertezi la preturi minimale, altfel nu ai sanse. Firmele de constructii au cheltuieli mari, pretul materialelor creste incontinuu. Cand vine vorba de semnarea contractelor sau plata serviciilor apare coruptia....dar e frumos sa visam, asta da.
 • +2 (8 voturi)    
  Ce face Dragnea intre timp... (Duminică, 2 iunie 2019, 15:10)

  Casargoz [utilizator]

  Sta in camera de detentie se uita la televizor si rade cu Orban si rares Bogdan.
 • 0 (8 voturi)    
  ... (Duminică, 2 iunie 2019, 15:20)

  tirolez [utilizator]

  Mi-ar fi placut sa-l vad asa vocal si cand au votat privilegii nesimtite fara numar. Inca nu e tarziu. USListul asta nu se dezminte. Nu degeaba au luat asa putin in Bucuresti. SIngurii care au facut real opozitie in parlament au fost de la USR. Altfel eram in situatia ungurilor.
  • +3 (5 voturi)    
   hahahaha (Duminică, 2 iunie 2019, 15:58)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Care e situatia ungurilor?
   Spalarea pe creier n-are legatura cu diploma pe care o detine cineva.
 • +3 (13 voturi)    
  Comment sters de user (Duminică, 2 iunie 2019, 15:45)

  andipetre [anonim]

  • +3 (5 voturi)    
   Bai (Duminică, 2 iunie 2019, 21:36)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   Lasa-ne cu masinile si robotii de pe youtube si de pe plansele de proiectare. In viata reala este nevoie de meserii ca nu mai gasim pe nimeni sa ne faca o instalatie electrica, apa, canal, gaz, asteptam cu saptamanile sa vina mesterii, aia buni is plecati acolo unde cica plecati si voi- vrajeala, voi nu plecati nicaieri, am ajuns sa invatam singuri meserii intregi ca nu gasim cine sa ni le faca cand avem nevoie! IT-isti gasim si din india sau pakistan freelance pe net, dar mesteri nu prea...
   • 0 (0 voturi)    
    bun raspunsul :)) (Luni, 3 iunie 2019, 1:16)

    John_english [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

    1000 de plusuri de la mine.

    :))
   • 0 (2 voturi)    
    Nea Jane, ai luat-o pe arătură (Luni, 3 iunie 2019, 11:42)

    Spiky [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

    Atâta vreme cât un instalator ia 2000 E în altă parte, degeaba ai şcoli profesionale, că ai dreaq lipsiţi de patrihoţism ce sunt, tot la salariul ăla nesimţit se duc!
    Aşa se întâmplă cu măcelarii, tinerii se califică şi lucrează un an doi, şi după aia tuleo în Germania!
    Nazişti, nu alta!
 • +2 (4 voturi)    
  daca ar fi asa simplu.... (Duminică, 2 iunie 2019, 16:10)

  U_swamp [utilizator]

  Presedinte Orban, societatea trebuie sa decida prioritatea intre aplicarea principiului egalitatii de tratament fiscal si un calcul foarte laborios, atit social cit si economic - bilantul cistigurilor si pierderilor bugetului de stat prin scutirea de impozitare a IT-istilor.
  NB. Altfel de facilitati acordate sectorului informatic ar fi ajutor de stat, neagreat de Uniunea Europeana. Masura pe persoana fizica nu.
 • +5 (11 voturi)    
  DA, PE EI FRAȚILOR!!!! (Duminică, 2 iunie 2019, 16:37)

  AntiPoliticus [anonim]

  Da, să impozităm zdravăn! Și dacă IT-ul nu moare ... Dar moare, sunt oameni inteligenți și pricep iute mesajul și pleacă aiurea, cu firme cu tot.
  Dar dacă totuși nu moare, îi sugerez domnului Orban și valoroșilor consilieri care-l sfătuiesc, să nu uite tradiția și să trimită acestor firme, mai ales celor românești,două -
  trei controale pe zi și se rezolvă precis.
  • +1 (1 vot)    
   Ai de la mine doar un vot, c-atâta pot (Luni, 3 iunie 2019, 11:43)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui AntiPoliticus

   Altfel îţi dădeam cât fură PSD într-o comună mărişoară.... măcar 300....
 • +3 (9 voturi)    
  Vrem echitate! Ca pe vremea raposatului... (Duminică, 2 iunie 2019, 16:41)

  George.Costache [utilizator]

  Dragnea e la zdup; e vremea sa iasa in lumina reflectoafrelor adevaratii patrioti, adevaratii romani! E timpul lui Ludovic Orban!! Asta - da - nume neaos romanesc - spuneti cu mine - Ludovic Orban!
  Lui Ludovic nu-i scapa nimic! Tocmai a realizat ca de 20 de ani IT-istii au impozite preferentiale; Foarte atent, foarte pe faza - bravo, Ludovic!
  Sper ca nu va opriti aici! Faceti un bine pana la capat si taiati toate scutirile - sa fie egalitate, nu gluma! Nu v-am auzit zicand nimic de revolutionari! Sau despre cercetatori... Haideti s-o facem cu trebuie si sa taiem tot. Adio tratament preferential!
  Lasand gluma la o parte, domnu' Orban, ar trebui sa intelegeti ca aceste inlesniri (nu scutiri ci doar micsorari) nu au o natura discriminatorie ci trebuie vazute ca o modalitate de a stimula un anumit domeniu - ca cercetarea sau... IT-ul... Daca dvs nu intelegeti cat de strategic este acest domeniu, ar fi bine sa mai intrebati in stanga si-n dreapta. Intrebati-l pe Dragnea ce parere are despre IT si despre puterea acestui sector cand vine vorba de a forma opinii sau de a misca masele. Dar nu numai - as zice eu ca progresul unei tari este direct legat de doua mari domenii - infrastructura (autostrazile) si informatizarea (IT-istii - astia de ne dati voi cu sutu-n *****).
  O sa va explic ce se va intampla in secunda doi dupa ce anulati scutirea: eu si alti 50 de colegi din proiectul meu vom rupe si ultima legatura cu Romania, declarandu-ne domiciliul fiscal in alta parte intrucat nu mai e nimic sa ne stimuleze sa platim impozit in tara. Impozitul ala mic, asa cum e, tot era ceva pentru Romania - ei bine - nu va mai fi. Alti IT-isti in alte proiecte vor face, probabil, la fel.
  Sa ne gandim acum la cei din tara, care peste noapte vor avea un salariu mai mic. Foarte motivant! Motivant sa plece afara, si sa lase in spate Romania - tara echitatii fiscale sub domnia lui Ludovic al Tzashpelea...
  Gandeste-o bine, mai ai timp!
 • 0 (8 voturi)    
  Orban este confuz rau de tot.... (Duminică, 2 iunie 2019, 17:18)

  taro [utilizator]

  profesorii de Informatica trebuie sa mearga la scoala pentru ca acolo este postul.

  Firmele de IT nu trebuie sa vina in Romania, programele pot sa fie facute in orice tara.

  Din pacate Orban si PNL vor sa castige alegerile cu orice pret si vin cu idei din astea populiste...
 • +5 (11 voturi)    
  gresit (Duminică, 2 iunie 2019, 17:30)

  Dreiu [utilizator]

  Ludovicu' (aka Shica Mandolina), ne arata inca o data ca este un diletant in politica.
  Mai degraba da apa la moara PeDeSeReilor cu astfel de declaratii.
  Nu il vad prea bine nici ca un bun organizator si cu un mesaj clar, ferm si unificator al dreptei, deja se vede ca PNL-istilor le sclipesc ochii lacomi dupa functii, deh metehne vechi.
  Din pacate nu au invatat nimic si atit timp cit nu vor veni cu o program clar de investitii si sustinere a mediului de afaceri vor avea numai de pierdut. Nu mai discutam de incapacitatea lor de a se reforma ca partid. Chiar insusi Ludovic este un dinozaur vechi care ar trebui sa plece.
 • +1 (9 voturi)    
  Nicio problema (Duminică, 2 iunie 2019, 18:20)

  Irina25 [utilizator]

  Pleaca unii, vin altii cu pretentii mai mici. N-o sa ramana Romania fara IT-isti.
 • +3 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 2 iunie 2019, 18:56)

  [anonim]

 • 0 (10 voturi)    
  Ludovicus (Duminică, 2 iunie 2019, 19:00)

  George231 [utilizator]

  Vrei sa-ti zic eu cate taxe platesc la stat la un salariu de 3000 eur net in IT (si nu ma laud, ca-i merit)? 7500 de lei lunar taticule. Ia sa-mi zici matale, cati angajati nescutiti de impozit in Romania platesc cel putin la fel? Vrei sa-i platesc in alta parte? Sa stii ca nu-i chiar asa greu
  • 0 (4 voturi)    
   Da (Duminică, 2 iunie 2019, 21:30)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui George231

   Vrem sa-i platesti unde vrei tu, alegerea e a ta. Am rude care lucreaza pe 13mii de lei dar i-au pus sa-si faca firme asa ca mai usor cu salariul integral pe cartea de munca in IT!
  • 0 (2 voturi)    
   n-ai cum sa platesti impozit in alta parte (Luni, 3 iunie 2019, 1:27)

   John_english [utilizator] i-a raspuns lui George231

   pentru ca rezidenta fiscala n-o stabilești tu asa din pix.

   in orice stat rezidenta fiscala este stabilita in principiu acolo unde ai locuit mai mult de 6 luni.

   poti sa fii angajat la o firma din US si lucra remonte in Romania dar asta e alta discutie.

   nu s-a inventat apa calda in Romania.
   • 0 (2 voturi)    
    Ej Belea, măi dom Fasole (Luni, 3 iunie 2019, 11:50)

    Spiky [utilizator] i-a raspuns lui John_english

    Rezidenţa fiscală se poate stabili şi în Estonia, în mod legal.
    Şi dacă vrei, poţi să ocoleşti complet fiscul, lucrând pe net şi încasând pe cine ştie ce conturi, sau in BTC, sau îţi faci firmă în Bulgaria sau unde vrei tu, şi în Delaware, SUA, şi aici eşti taxat doar cu 5% pentru dividende.
    Dă-te tu deştept(sau Orban, sau ANAF) şi o să vedem cu cât va scădea suma încasată la final de an pentru buget....
    • -1 (1 vot)    
     Acum vino cu dovezi (Marţi, 4 iunie 2019, 1:11)

     John_english [utilizator] i-a raspuns lui Spiky

     cum e cu rezidenta sau firmele stabilite in Estonia, Bulgaria sau Delaware US, daca vrei sa te cred.

     fii destept, te tog, si lumineaza-ne.
     • +1 (1 vot)    
      Ej berbec sau doar te faci... (Marţi, 4 iunie 2019, 8:18)

      Spiky [utilizator] i-a raspuns lui John_english

      Estonia este în UE, şi are un program de e-citizenship, cu 100 E şi o plimbare la consulat/ambasadă, poţi să îţi faci firmă în Estonia, totul pe net.
      Surfezi netul şi găseşti oferte de firme în Delaware USA, statul paradis fiscal, cu 200 dolari.
      Firmă sau PFA în Bulgaria, firmă cu cca 3000 de Euro în oricare paradis fiscal european - Cipru, Malta, insula Man/alte insule englezeşti cu regim special.
      După aia plăteşti doar cinci la sută impozit pe dividende pe care le ridici când vor muşchiuleţii tăi (doar în România le poţi ridica trimestrial, cu nişte condiţii).
      Nu face pe .... că rămâi aşa....
      • 0 (0 voturi)    
       ce spui tu nu este rezidenta (Miercuri, 5 iunie 2019, 2:07)

       John_english [utilizator] i-a raspuns lui Spiky

       rezidenta este cu totul altceva si nu o stabilesti tu ci este data de adresa unde ai locuit.

       eu zic sa fii putin atent aici.

       -in primul rand iti va trebui un cont bancar in acea tara sa poti rule bizul.
       -trebuie sa respecti legile acelei tari inclusiv impozitarea
       -acele state emit la sfarsit de an acte fiscale prin care se arata cat ai castigat acolo. deci Romania poate cere oricand situatia firmei tale.

       eu vad mai curand o scapare a legii romane.

       in oricare din statele dezvoltate esti obligat sa iti declari toate veniturile sub semnatura. cine minte poate ajunge la parnaie plus sa fie obligat la plata impozitelor si despagubiri.

       nu-i chiar asa simplu cum crezi. vezi ca mai esti si in EU deci te pot gasi si pune la plata oricand.
       • 0 (0 voturi)    
        ej total berbec (Miercuri, 5 iunie 2019, 11:09)

        Spiky [utilizator] i-a raspuns lui John_english

        confunzi rezidența domiciliară cu cea fiscală. Poți să îți faci firmă în orice țară din UE dorești, caz în care ai rezidența fiscală a firmei în acea țară - vezi cazul Estoniei cu rezidență electronică.
        Ce impozite plătești statului român este treaba ta - dacă dorești să o faci, pentru că descoperirea unui amărăștean care are o firmă în alte țări sau doar lucrează pe Freelancer și încasează banii pe cine știe ce card sau în cryptomonede practic costă Fiscul cât nu face (nemenționând faptul că funcționarii ăia sunt destul de nepregătiți pentru așa ceva). â
        Iar în ultimă instanță poți fi perfect legal plătind dividendele firmei din străinătate - 5% plus CASS/CAS.
 • 0 (8 voturi)    
  errare humanum est sed perseverare diabolicum (Duminică, 2 iunie 2019, 19:47)

  danduta [utilizator]

  A persevera in greseala arata incapacitate intelectuala si incapatanare in prostie.
  Cand doi iti spun ca esti beat, ai un dubiu, cand iti spun trei, te duci sa te culci.
  Cand o multime iti spune si tu o tii langa in aberatii esti incapabil.
  Un politician incapabil e mai rau decat un sofer beat (nu ca n-ar fi fost cazul si la ipochimen pe polei la Cotroceni), e mult mai periculos. Un sofer poate omora un om, doi, trei, un politician predispus la prostie, poate distruge o tara si omora o multime de oameni.
  A condus beat, a gresit si a fost iertat, a cerut mita, a gresit si a fost iertat, da cu mucii'n fasole, a gresit dar denota perseverenta si o persoana predispusa la greseli.
  Trebuie inlocuit rapid, pana nu ne baga in cine stie ce dandana. Dupa cum am zis mai sus, un politician beat/predispus la greseli e o persoana foarte, foarte, foarte, samd periculoasa.
  • +3 (5 voturi)    
   diferente (Duminică, 2 iunie 2019, 22:37)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui danduta

   Ce se poate spune despre postarile anti-Ludovic si anti-dragnea: e ca ultimul are mai putini alfabetizati online. Faptul ca isi dau mana cei cativa troli -PSD (nelipsiti in "bataliile" HN) cu "iubitorii de capra vecinului" care le umple buzunarele de bugetari, cu sustinerea "teoretica" a marelui anal ist Paun de casa a lu Orban, nu face sa arate decat ca farfuza USL e gata sa reinvie. Ca orban vrea echitate - ca aia cu copila lovita pe trecere de pietoni nu ma mira. Tot circar de balci a ramas..
 • +1 (5 voturi)    
  Ludovic e un prost (Duminică, 2 iunie 2019, 20:52)

  Pinochio [utilizator]

  Si PNL e tot PSD. Din tot ce kkt a facut #muiepsd de asta s-a împiedicat? Restul e rezolvat. luie mudovic
 • +5 (5 voturi)    
  tembel (Duminică, 2 iunie 2019, 20:56)

  Kosmos [utilizator]

  Pensii speciale, salarii nesimtite in companii de stat, certificate de revolutionar si multe altele ar trebui sa fie prioritate.
  Orban nu mi a placut niciodata..e un psd ist deghizat
 • +4 (6 voturi)    
  "echitate fiscala"?? (Duminică, 2 iunie 2019, 21:08)

  Codruta N [utilizator]

  Mai, nea! elimina mata "pensiile speciale", "sumele forfetare", "tichetele de vacanta", "sporurile de haine" sau / si "de hrana" (vorbesc de SPOR, in Primarii nu de "tichete de masa") "sporurile de radiatii" pentru putorile de pe la "autoritatile locale" care o freaca prin fatza compului FARA sa stie sa-l foloseasca, OBLIGA bisericile sa-si bage case de marcat fiscale samd... - si abia DUPA aia vorbeste de "echitate fiscala"!!

  Nu uita, mai, nea! ca o buna parte din voturile alea care ti s-au urcat la cap vin de la IT-isti! :P
 • -4 (6 voturi)    
  Corect (Duminică, 2 iunie 2019, 21:27)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  100% corect. Bravo, Orban!
 • +3 (5 voturi)    
  Ar trebui sa se umble mai intai la salariile nesim (Duminică, 2 iunie 2019, 23:59)

  Boogey [utilizator]

  Ar trebui sa se umble mai intai la salariile nesimtit de mari ale europarlementarilor.
 • 0 (2 voturi)    
  Mai este o scapare imensa (Luni, 3 iunie 2019, 5:12)

  John_english [utilizator]

  pe care lumea n-o sesizeaza.

  impozitul pe dividende care cred ca este undeva la 5%.

  un patron destept sifoneaza"legal" toti banii ca dividende si plateste 5% impozit fara sa mai plateasca impozit pe salar si contributii sociale.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by