Serviciul de Protecție și Pază (SPP) precizează că papamobilul românesc, conceput la uzina Dacia, va fi folosit sâmbătă, în cadrul vizitei Papei Francisc la Miercurea Ciuc. Papa Francisc a ajuns vineri în România, iar în Capitală a fost transportat cu o Dacia Logan și un papamobil Isuzu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Așa cum a fost stabilit în concepția de securitate, Papamobilul românesc va fi folosit mâine de către Suveranul Pontif. Papamobilul autohton a fost trimis încă de ieri la Miercurea Ciuc, unul dintre orașele vizitate de Papa Francisc", precizează SPP, citat de Mediafax.

Vineri, în Capitală, Papa Francisc a fost transportat cu o Dacia Logan de la Aeroportul Otopeni până la Palatul Cotroceni și mai apoi la Patriarhia Română.

De la Catedrala Mântuirii Neamului și până la Catedrala Sf. Iosif, Papa Francisc a fost transportat cu papamobil Isuzu.

Papamobilul românesc pentru vizita Sanctității sale Papa Francisc în România a fost conceput de uzina Dacia și SPP, în urma unei analize riguroase, informează reprezentanții SPP.

Programul din weekend:

Sâmbătă, 1 iunie: 9:30 - Transfer de la București cu avionul, spre Târgu Mureș, apoi Papa Francisc va merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia.

Succesiv, Papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice.

17:00 - Transport cu elicopterul pe aeroportul din Iași

17:30 - Vizită la Catedrala Romano-Catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, Papa se întoarce cu avionul la București.

Duminică, 2 iunie: 9:00 - Transfer cu avionul de la București la Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, pontiful celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj.

După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea romă din Blaj.

17:00 - Papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun.

17:30 - Papa Francisc pleacă din România cu avionul, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30.

După nelipsita vizită la icoana Maicii Domnului ”Salus Populi Romani” din bazilica Santa Maria Maggiore, papa se întoarce la reședința sa din Casa ”Sf. Marta” din Cetatea Vaticanului.