Circulația feroviară între Valea Călugărească și stația Ploiești Est, județul Prahova, este oprită, vineri, din cauza ploilor puternice și a viiturii, calea ferată fiind acoperită de ape, relatează Mediafax.

Linia Valea Calugareasca - Ploiesti Est, inundataFoto: CFR Infrastructura

UPDATE: Trafic feroviar reluat, pe un fir, între stațiile Valea Călugărească - Ploiești Est

„Circulația feroviară a fost reluată la ora 22.55 pe distanța Valea Călugărească - Ploiești Est, pe firul I. De asemenea, menționez faptul că, în stația Valea Călugărească trenurile circulă doar pe linia 3, cu restricție de viteză de 20 km/h și sub atenta supraveghere a personalului feroviar. Personalul de specialitate al Regionalei CF București acționează în continuarea pe acest interval, astfel încât traficul feroviar să fie operațional și pe firul II”, a informat Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR.

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, anunțase anterior, vineri seara, că între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est nu se circulă, calea ferată fiind acoperită de ape.

„Între Valea Călugărească și Ploiești Est, calea ferată este acoperită de ape. Pe teren sunt angajații de la secția linii și ne-au transmis că nu este posibilă continuarea circulației până nu se oprește ploaia torențială”, a spus Brânzan.

Mai multe trenuri staționează temporar în gările de pe traseu. Este vorba de trenurile 1754, 5074, 15056 și 1576 pentru direcția București și de trenurile 5055, 1755, 5007,15003 și 1665 din direcția București pentru Buzău.

Județul Prahova este sub atenționare meteorologică de vreme rea.

Circulația feroviară blocată și în județul Bistrița-Năsăud, pentru îndepărtarea aluviunilor

Un tren accelerat este oprit, vineri, în gara Feldru, județul Bistrița-Năsăud, după ce calea ferată a fost acoperită de aluviuni, mai transmite Mediafax. Traficul feroviar este blocat.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, terenul accelerat 1831 este garat în gara Feldru, din cauză că nu se poate circula pe linia ferată.

„Circulația feroviară este întreruptă până la îndepărtarea aluviunilor de pe șinele de cale ferată”, anunță ISU Bistrița-Năsăud.

Persoanele care se aflau în tren așteaptă în tren până la deblocare, arată sursa citată.

Județul Bistrța-Năsăud este sub cod galben de vreme rea până sâmbătă la ora 10.00.