Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că încă nu a vorbit cu președintele Klaus Iohannis pentru a-l anunța despre noile propuneri la ministere, spunând că le-a cerut celor propuși să își depună toate documentele, iar discuția va avea loc ulterior. Ana Birchall, Roxana Mânzatu, Natalia Intotero sunt propuse la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, iar Titus Corlăţean este propunerea de vicepremier în locul lui Birchall.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu am vorbit încă cu domnul președinte, pentru că i-am chemat pe toți cei care au fost propuși să-și depună toate documentele. În momentul în care voi vorbi cu domnul președinte, o să trimit și documentele”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri, la Parlament.

Viorica Dăncilă afirma marți seara că îl va suna pe Klaus Iohannis pentru a-l informa despre noile propuneri la ministere, spunând că speră ca președintele să lase deoparte campania sau jocul politic. "Eu aș vrea ca deciziile domnului președinte să țină de legalitate, și nu de oportunitate. O să sun la domnul președinte și sper să lase la o parte campania electorală sau jocul politic”, afirma Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD.

Ana Birchall, Roxana Mânzatu, Natalia Intotero vor fi propuse la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, iar Titus Corlăţean este propunerea de vicepremier în locul lui Birchall, potrivit deciziei luate în Biroul Executiv al PSD.