Sindicaliștii din penitenciare, critici constanți ai guvernării PSD (în special ai fostului ministru Tudorel Toader), ai recursului compensatoriu și al modului în care puterea a neglijat îmbunătățirea condițiilor de lucru din închisori, transmit marți un mesaj extrem de dur fostului lider PSD: ”Bine ai venit acasă, Liviu!”.

Dragnea in drum spre inchisoareFoto: Captura Romaniatv.net

”Mai jos, câteva învățături utile pentru carantină și pentru cei câțiva ani de după – Iartă mașina aia mioritică în care te-au adus la noua ta casă, dar alta n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinanțat și subminat. Știi matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărâmi cu tot cu justiție și pușcării!

Dacă reușea Tudorel să libereze toți deținuții, acum făceai pușcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-ați reușit, și-a fost doar o întâmplare că sluga s-a dovedit nevredinca. Greu eșec! Era, înțelegem, o măsură în programul de guvernare de rezervă”, se scrie în mesajul postat pe pagina de internet a Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

”Camera o găseșți așa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiții pentru penitenciare în timp ce plangeai și te smiorcaiai la televizor de mila miilor de infractori condamnați pe nedrept pentru crime, tâlhării, violuri, hoții și alte blestemății. O să-i cunoști mai bine și-o să plangeți împreună.

Ai grijă, însă, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! În pușcărie, nu e ca la Parlament, iar ziariștii nu ți-ar face nimic din ce s-ar putea gândi noii tăi colegi. Sper! Mai ales că, apropo, în pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai rămas vreo 2.500 de violatori în pușcării.

Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuță de mucegai sau că-s prea mulți colegi în camera. Preocupat fiind cu amnistii și gratieri, deși aveai pe mână banii țării, ai uitat să repari pușcăriile și să le aduci aprope de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din dronă. Nu credeai că ți se întâmplă și ție justiție.

Altfel, prima zi e cu emoții. O să fie mai bine! Probabil c-o să descoperi și matale că ești de fapt un scriitor, un cercetător și-un educator. Calea e bătută, și n-ar mai mira pe nimeni dacă, după ce-ai umflat kilometrii de autostradă ori producția la hectar, o să devii brusc un pușcăriaș model”, mai spun sindicaliștii din penitenciare.