O coadă enormă a fost duminică și la secția de votare organizată de Ministerul Afacerilor Externe în capitala irlandeză Dublin. Un cititor HotNews.ro ne-a trimis imagini filmate la fața locului cu drona ce arată sutele de români ce așteptau să-și exprime opțiunile electorale la europarlamentare și la referendum.

Coada DublinFoto: Captura Facebook

Acesta spune că, deși a stat 11 ore la coadă el si alte câteva sute de persoane nu au reușit să voteze și au fost trimiși acasă de poliția irlandeză.

Câteva sute de persoane au manifestat, luni seară, în faţa Ministerului Afacerilor Externe (MAE), ei exprimându-și nemulțumirea față de modul în care au fost organizate secțiile de votare din diaspora și cerând demisia ministrului Teodor Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu și-a cerut scuze, luni, față de românii din Diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare și referendum din cauza cozilor care s-au format la urne. Ministrul de Externe a anunțat că a dispus o anchetă în țările unde au existat astfel de probleme la secțiile de votare.

La mai multe secții de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin sau Offenbach s-au format cozi mari, mii de români așteptând să-și exercite dreptul la vot. Cozi s-au format și în fața secțiilor de votare din Bruxelles, Verona, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin și Regensburg, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităților române.

La multe dintre secțiile de votare din străinătate s-au format cozi mari, duminică, încă de la ora deschiderii urnelor. Potrivit informațiilor primite de la fața locului, printre orașele unde au fost cozi enorme s-au numărat: Nurnberg, Londra, Roma, Viena, Torino, Bruxelles, Paris, Marsilia, Ulm, Lutton, Dublin, Valencia, Limassol, Praga, Bristol, Munchen Berlin, Stuttgart, Oslo, Lille, Barcelona, Haga, Wurzburg, Castellon, Luxemburg, Leipzig, Stockholm, Copenhaga, Geneva, Arganda, Portsmouth, Bochum, Eindhoven, Bologna, Madrid, Manchester sau Coslada. (Mulțumim cititorilor HotNews.ro care ne-au trimis imagini cu situația de la secțiile din străinătate).