Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean spune că decizia instanței supreme de condamnare definitivă la închisoare cu executare a lui Liviu Dragnea este una normală și trebuia luată de mult timp. "Și îngerii dacă îl judecau, tot pedeapsa asta i-o dădeau, pentru că bănuiesc că îngerii respectă legea", a comentat Zegrean pentru HotNews.ro.

Foto:

Fostul președinte al CCR a mai spus că nu trebuie să ne mirăm atunci când magistrații respectă legea pentru că asta trebuie să facă și că "trebuie să ne reobișnuim că justiția aplică corect legea".

"Și îngerii dacă îl judecau, tot pedeapsa asta i-o dădeau, pentru că bănuiesc că îngerii respectă legea. Nu trebuie să ne mirăm când instanța aplică legea, trebuie să ne mirăm atunci când nu o aplică. Trebuie să ne reobișnuim că justiția aplică corect legea. Asta trebuia să facă magistrații și nu trebuie să îi lăudăm când își fac treaba, pentru că nu este cazul", a declarat Zegrean.

El a mai spus că "orice om care gândește logic și juridic" se aștepta la această decizie. "Cred că și cel condamnat se aștepta la decizia de astăzi", a adăugat Zegrean.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.