USR spune că sunt inacceptabile abuzurile comise de forțele de ordine aflate în subordinea ministrului Carmen Dan împotriva românilor care s-au săturat să fie mințiți și batjocoriți de regimul autoritar al lui Liviu Dragnea și anunță că va asigura asistență juridică românilor abuzați de jandarmi la Topoloveni, dar și la Galați și la Iași. Liderul PNL, Ludovic Orban, a reacționat și el, afirmând că "ceea ce vedem acum din partea acestei guvernări represive nu este demonstrație de forță, ci agonia unui dictator și a camarilei care-l înconjoară".

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit USR, la Topoloveni, românii care manifestau pașnic împotriva PSD în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea au fost ridicați de jandarmi fără justificare legală, deși puteau fi legitimați pe loc, "au fost urcați în dube și duși la poliție ca în vremurile de tristă amintire, doar pentru a nu strica buna dispoziție a tătucului venit să vorbească activului de partid".

"E un abuz! Era suficient ca jandarmii să stea lângă ei, erau doar câțiva oameni cu un banner. Acum, acești oameni sunt ținuți la poliție până pleacă Dragnea, deși nu au comis nicio ilegalitate. Este o rușine pentru uniforma pe care o poartă forțele de ordine din subordinea lui Carmen Dan. După episodul 10 august, când, tot la comanda acesteia și ca urmare a dorinței lui Liviu Dragnea, au gazat și fugărit tineri, bătrâni, mame și copii, nu ne mai miră cât de departe este dispus să meargă PSD împotriva propriului popor”, a declarat Ionuț Moșteanu, vicepreședinte al USR și deputat de Argeș.

Reprezentanții USR spun că vor asigura asistență juridică românilor abuzați de jandarmi la Topoloveni, dar și la Galați și la Iași.

Și liderul PNL, Ludovic Orban, a reacționat, afirmând că "ceea ce vedem acum din partea acestei guvernări represive nu este demonstrație de forță, ci agonia unui dictator și a camarilei care-l înconjoară".

"Carmen Dan “curăță” drumul de protestatari pentru tătucul Dragnea. Asta este oferta PSD pentru România anului 2019, protestatari “încărcați” în dubele “miliției” pentru că au îndrăznit să le spună că nu îi mai vor", afirmă Orban.

Protestatarii care s-au adunat vineri în fața Casei de Cultură din Topoloveni pentru a-l aștepta pe liderul PSD Liviu Dragnea au fost ridicați de jandarmi și duși cu dubele la poliție, potrivit publicației locale stiridepitesti.ro.