Arădeanul care ar fi fost șicanat în traficde doi polițiști pentru că nu i-ar fi dat prioritate unuia dintre ei a depus o plângere penală pentru abuz în serviciu și trafic de influență pe numele unuia dintre oamenii legii. Totodată, bărbatul a spus că va solicita daune morale pentru modul în care a fost tratat.

Masina politieFoto: Facebook

Arădeanul care ar fi fost șicanat în trafic de un polițist cu BMW, care și-a chemat un coleg cu girofar în ajutor, a fost în această dimineață la Poliție pentru a fi audiat în cadrul anchetei interne demarate de Poliția arădeană, relatează Arad24.net.

Apreciez rapiditatea cu care conducerea poliției arădene a decis să ancheteze acest caz și aștept un rezultat pe măsura gravității faptelor. Am depus o declarație în care am explicat moment cu moment modul cum s-a produs incidentul. Am explicat că polițistul și-a chemat colegul direct, fără a apela numărul 112, iar acesta a venit cu mașina de serviciu cu girofarul în funcțiune, neînsoțit de alt polițist. Urmează ca Poliția să verifice detaliile evenimentului rutier. Am și o filmare cu tot ce s-a întâmplat acolo dar îmi rezerv dreptul să o fac publică doar atunci când voi considera eu potrivit și pe canalele pe care le voi considera eu. După declarație am depus la poliție un denunț penal pe numele polițistului, pentru abuz în serviciu și trafic de influență. Urmează să primesc numărul de înregistrare al denunțului și numărul sub care acesta va fi instrumentat de Parchet”, a declarat Florin Flonta.

Florin Flonta a mai declarat că va solicita daune morale pentru modul în care a fost tratat, fiind practic blocat peste jumătate de oră, timp în care polițistul chemat în sprijin i-a ținut actele pe care i le-a înapoiat ulterior, spunându-i că poate pleca pentru că nu a comis nici o faptă.

Suma pe care o va primi o va dona în scopuri caritabile.