Poliţia Județeană Arad face verificări după ce un şofer a reclamat că ar fi fost șicanat în trafic de doi polițiști pentru că nu i-ar fi acordat prioritate de trecere unuia dintre ei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marţi seară, un arădean a scris pe Facebook despre un incident în care a fost implicat în cartierul Micălaca, unde un poliţist în civil care circula cu un autoturism neinscripţionat cu însemnele Poliţiei l-ar fi şicanat şi ar fi chemat în ajutor un coleg. El spune că polițistul i-a blocat accesul pe o stradă și i-ar fi spus să merg eu cu spatele aproximativ 20 de metri, pentru a trece el.

"I-am zis că acest lucru nu se va întâmpla, moment în care a sunat un coleg de la Rutieră, care era de serviciu, acesta deplasându-se singur cu autoturismul. S-a prezentat, mi-a cerut actele şi am aşteptat circa 20 de minute, aşteptând o încadrare. A tot căutat pe legi şi niciuna nu se potrivea. Precizez faptul că apelul nu a fost făcut prin 112. Cam aşa acţionează Poliţia în Arad", a scris şoferul, iar postarea sa a fost redistribuită de numeroşi arădeni.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Arad, Claudia Iuga, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că șeful Inspectoratului de Poliţie a dispus verificări în acest caz.