Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat, marți, înaintea ședinței CSM pe a cărei ordine de zi se află și organizarea concursului pentru numirea noului șef al Secției de anchetare a magistraților, că acesta trebuie să fie în primul rând un profesionist.

Ana BirchallFoto: Agerpres

"Ordinea de zi a fost stabilită de CSM. Dați-mi voie să nu-mi dau eu cu părerea cum trebuie să fie un coleg sau o colegă, este normal să fie în primul rând profesionist", a declarat Ana Birchall, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit Mediafax.

Ea a fost întrebată despre posibilitatea ca ședința plenului să se amâne din lipsă de cvorum, Ana Birchall replicând: "Acum aud pentru prima dată. Am venit la această ședință în calitate de ministru interimar al Justiției, membru de drept în CSM, rolul CSM este consfințit în Constituție ca fiind garantul independenței justiției și mi se pare normal să am un dialog cu colegii mei de aici".

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ar urma să decidă în ședința de marți organizarea concursului pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Secției pentru anchetarea magistraților, după ce șeful acestei controversate structuri, procurorul Gheorghe Stan, a fost numit de Camera Deputaților, la propunerea PSD, în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Tot marți, CSM ar urma să valideze rezultatele concursului pentru numirea în funcţia de inspector-şef al Inspecției Judiciare, actualul șef, judecătorul Lucian Netejoru, fiind singurul candidat și primind punctajul maxim.