Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a venit joi la conferința de presă de la finalul summitului UE de la Sibiu cu mănușile primite recent cadou de la fostul portar al echipei Steaua București, Helmuth Duckadam, pe care le-a arătat bucuros presei. De asemenea, în cadrul conferinței, Tusk a vorbit din nou în română, afirmând că „pur și simplu s-a îndrăgostit de Sibiu”.

Donald Tusk cu manusile primite de la DuckadamFoto: Captura presidency.ro

La conferința de presă comună cu președintele român Klaus Iohannis și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, desfășurată la finalul summitului liderilor europeni de la Sibiu, Donald Tusk a venit cu mănușile de portar primite miercuri de la Duckadam.

„Asta am primit ieri de la Helmuth Duckadam”, și-a început Donald Tusk declarația, arătând presei mănușile cu autograf. „Și de asemenea (am primit) și un sfat: cum să ne apărăm interesele europene mai eficient. Și stiți că el este foarte profesionist în asta (apărare, n.r.). Mersi, Helmuth!”, a completat Tusk.

Ulterior, Tusk a ținut să menționeze despre cadoul primit de la legendarul portar român și într-un mesaj postat pe contul său de Twitter (atât în engleză, cât și în română).

„Am primit aceste mănuși de la portarul român de legendă Helmuth Duckadam. Și un sfat - despre cum să apăr mai bine Europa”, a scris el.

La patru luni distanţă de la discursul cu care i-a cucerit pe români, polonezul Donald Tusk s-a întânit miercuri, la Sibiu, cu eroul care l-a inspirat: Helmuth Duckadam.

„A fost un moment deosebit, cel în care Donald Tusk m-a invitat să ne cunoaştem la Sibiu într-un moment atât de important. Pentru mine şi familia mea va rămâne ceva deosebit. Întâlnirea a decurs mai mult decât plăcut. După ce ne-am strâns mâna, m-am adresat cu „domnule preşedinte, vreau să vă mulţumesc pentru discursul de la Ateneu”. Mi-a spus că ne adresăm cu Donald şi Helmuth. I-am dat o pereche de mănuşi, le-a încercat, i-au fost bune, un tricou cu Steaua din 86, cu Donald Tusk nr. 1, şi o pălincă făcută de mine. Mi-a oferit o pălincă, puţin mai slabă, a recunoscut şi el, din oraşul dânsului, şi o carte cu Uniunea Europeană cu semnătura dumnealui”, a povestit miercuri Helmuth Duckadam, la Digi24.